La gran festa de la ramaderia

La Massana ha celebrat avui la tradicional benedicció del bestiar, que simbolitza l’inici de les pastures d’estiu. Al voltant de 350 caps de bestiar, entre oví i equí, passaran els mesos de més calor peixent a les valls massanenques. Les pastures de Setúria estan reservades als ramaders de la parròquia mentre que els forans porten el seu bestiar al Pla Estany, Fonts, Percanel·la, Comapedrosa i Comallemple.

El conseller Sergi Gueimonde ha demanat als excursionistes respecte pels animals que estan peixent a les muntanyes, mantenint distància, portant els gossos lligats i, en general, evitant alterar-los. També ha volgut posar en valor la tasca dels ramaders de la parròquia per mantenir viu el sector. En aquests moments la Massana compta amb nou cases dedicades a la ramaderia.

Un centenar de persones han participat a la festa que, com sempre, a donat el tret de sortida amb la tradicional benedicció. Tot seguit, les autoritats comunals i nacionals han compartit un dinar amb els ramaders i també amb la protagonista de la jornada, la Rosa Tomàs Vidal, que justament compleix 40 anys com a vaquera.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha recordat que el Govern ha desenvolupat un Projecte de llei en matèria d'agricultura, que actualment es troba a tràmit parlamentari al Consell General, per ajudar a diversificar el sector i aportar-hi les palanques necessàries per garantir el relleu generacional. Espot ha assegurat que si volem mantenir el patrimoni natural i que aquest estigui degudament cuidat necessitem potenciar el sector primari, per conservar el que tenim i fer-lo créixer.

23/6/2022