La Massana adapta l’arribada dels Reis i Pare Noel

Els Reis d’Orient arribaran, com sempre, a la Massana, a lloms de cavall. La diferència respecte a anys anteriors és que no faran un recorregut pels carrers sinó que faran una entrada directa a la plaça de les Fontetes, on hi haurà muntat l’escenari. El Comú instal·larà dues-centes cadires, repartides per la plaça, on estaran esperant els infants. Els nens aniran pujant d’un amb un –o per grups familiars- a saludar els Reis i a rebre les seves llaminadures. Justament, la proximitat sempre ha estat la característica de la celebració massanenca, on s’ha intentat que tots els infants puguin parlar una estona amb els Mags. Mentre els nens esperen el seu torn, hi haurà accions d’animació perquè passin una estona divertida.

La mateixa fórmula es farà servir uns dies abans, amb el Pare Noel. En aquest cas, la programació es mantindrà com sempre, ja que no hi havia cap recorregut. Però per poder fer la visita amb garanties, mantenint la màxima seguretat, els nens s’esperaran a les cadires fins que arribi el seu torn. “Amb aquest sistema volem assegurar la distància entre els assistents i fer passar una bona estona als nens, ja que tindran com sempre, la seva estona amb el Pare Noel i els Reis, i l’espera no se’ls farà tan llarga, amb les actuacions que estem preparant”, explica el conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Guillem Forné.

A banda d’això, el Comú està treballant en altres accions nadalenques, que es presentaran pròximament, un cop estiguin tancats els protocols. “Ens hem d’adaptar al context, amb responsabilitat i intentant portar a terme accions per continuar dinamitzant la parròquia. Aquest Nadal, tal com ja vam fer durant l’estiu, seguirem creient en els de casa, el talent local serà l’encarregat de fer-nos gaudir d’aquestes festes nadalenques amb totes les activitats culturals i tradicionals que programarem, sempre en sintonia amb les mesures sanitàries”, afirma Forné.

17/11/2020