60 anys d’Astèrix al Museu la Massana Còmic

El Museu la Massana Còmic acull des d’avui l’exposició “Astèrix, als orígens del mite”, que mostra el procés de creació d’aquest còmic internacional i que just enguany compleix seixanta anys. Aquesta acció forma part de la Temporada cultural 2019/2020 de l’Ambaixada de França a Andorra.

Tant la cònsol de la Massana, Olga Molné, com l’ambaixadora de França a Andorra, Jocelyne Caballero, han destacat la importància del treball conjunt entre institucions per poder portar a terme projectes culturals com aquest. L’ambaixada fa anys que col·labora amb l’ARCA en l’organització d’exposicions i activitats relacionades amb la historieta gràfica.

En aquest cas, la mostra ha estat possible gràcies a la cessió dels documents per part de l’editorial Albert René.

El president de l’ARCA, Joan Pieras, ha remarcat que “Astèrix és un dels grans personatges del còmic mundial i és un luxe poder tenir els primers originals”. La mostra recull des dels primers guions, croquis i notes dels treballs fins a planxes originals de diferents àlbums.

Aquesta exposició s’havia d’inaugurar el mes de març però no va ser possible a causa del confinament i de les mesures per evitar la propagació del coronavirus. A partir d’avui i fins el 19 de setembre ja es podrà visitar al Museu la Massana Còmic, seguint les indicacions de seguretat sanitària.

16/6/2020