La parròquia i els quarts

A la Massana trobem la població que li dona nom, centre neuràlgic amb gran influència a tota la zona. Amb prop de cinc mil persones vivint, ha aconseguit conjuntar la modernitat i el desenvolupament amb el respecte a les tradicions i la història del país.

Pal i Arinsal acullen les dues estacions del domini esquiable de Pal-Arinsal, amb el pic del Comapedrosa i els seus 2.942 metres com a cim més elevat del Principat. Als mesos d’hivern aglutina el flux de visitants i es converteix en un dels principals atractius del país. A més, a la nit, Arinsal acull una variada oferta nocturna. Quant a Pal, es tracta d’un conjunt històric que ha dut a terme tot un procés de restauració i rehabilitació per recuperar tot el seu valor històric. L’any 1998 es va iniciar un pla especial urbanístic per revitalitzar el patrimoni històric del poble, amb tota una sèrie de programes temàtics que pretenen incentivar les actuacions de restauració, de forma programada i centrada cada cop en una temàtica en concret (llosats, parets, fusteria...). Aquest dinamisme és el que ha permès que esdevingui un dels poblets amb més encant de tot el Principat, una visita obligada per entendre la identitat pirenaica.

Erts, de la seva banda, és un poble entranyable, amb un caliu especial. És un altre exemple de conservació de les arrels sense renunciar a les millores del progrés. Ha sabut conservar l’encant sense haver de renunciar al desenvolupament que ha dut el turisme.

Sispony representa el balcó cap a unes vistes inigualables a tota la vall. Amb gairebé un miler d’habitants, és un dels nuclis importants de la parròquia de la Massana, i referent de les tradicions de les valls, amb llocs d’interès com el Museu Casa Rull, que mantenen viva la flama del passat.

El poble d’Anyós, bufó i majestuós alhora, s’eleva per sobre dels 1.300 metres d’altitud. Les possibilitats que ofereix per conèixer a peu paisatges d’una bellesa única són múltiples.

L’Aldosa, indret de contrastos cromàtics, permet gaudir del contacte directe amb la diversitat de paisatges que l’envolten, ja sigui a peu o a cavall.


La Massana

Amb un modern complex turístic i cultural que contrasta amb les construccions més tradicionals. Els massanencs són gent dinàmica i innovadora i això es reflecteix en la varietat de propostes d’oci. Si esteu allotjats a la Massana, podreu gaudir d’aquesta riquesa tant a nivell gastronòmic com comercial, les propostes turístiques també ofereixen als visitants variades formes de gaudir i conèixer la nostra parròquia amb , museus, natura, gastronomia, cultura i entreteniment

Anyós

Impressionant la vista de l’església de Sant Cristòfol penjada sobre un turó. Aquesta és la carta de presentació d’un poblet tradicional de pagesos, molt tranquil i amb una elegància que el fa molt especial.

L’Aldosa

Indret per excel·lència dels contrastos cromàtics. Si us entusiasmen els paisatges, hi trobareu les més variades sensacions mentre passegeu a peu o a lloms d’un cavall.

Arinsal

A l’hivern, és un dels peus de pista per accedir a Pal-Arinsal, directament del poble a l’estació a través d’un telecabina, i quan la neu es fon és el torn dels excursionistes que accedeixen al Parc natural del Comapedrosa. Imprescindible viure l’oferta nocturna del poble amb més marxa del país.

Pal

Conjunt històric que conserva tot el seu encant. S’ha de passejar pels carrers empedrats envoltats de bordes, amb l’església de Sant Climent al capdavant. I una miqueta més amunt del poble, l´estació de Pal del domini Pal-Arinsal.

Erts

Des d’Erts s’accedeix a Pal i Arinsal. Com totes les confluències de camins, l’hospitalitat i el caliu són les característiques de les seves bordes tradicionals,
algunes convertides en restaurants. Si sou aficionats a les vies ferrades, teniu una cita obligada.

Sispony

Un balcó cap a unes vistes inigualables a tota la vall. Amb gairebé un miler d’habitants, és un dels nuclis importants de la parròquia de la Massana, i referent de les tradicions del país, amb el Museu Casa Rull, que manté viu el testimoni de les formes de vida del passat.