Acte de cloenda de la 7a edició del Cos de Voluntaris per la Natura

La setena promoció del Cos de Voluntaris per la Natura, el CVN, s’ha clausurat avui amb l’acte de lliurament dels diplomes als quatre joves que enguany han superat el curs. Els encarregats de lliurar-los el certificat han estat la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, el cònsol major de la Massana, David Baró, i el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat,  Sergi Gueimonde.

Tots tres han destacat la importància del treball en equip entre les administracions públiques, les entitats sense ànim de lucre i també el sector privat.

En les set edicions del CVN, s’han graduat un total de quaranta-un joves. Gràcies a seguir aquesta formació, alguns s’han decantat per treballar en l’àmbit de la natura; altres han optat per continuar estudiant i formant-se; i pràcticament tota la resta, s’han desmarcat de la temàtica però han entrat en el món laboral, que és l’objectiu principal del projecte.

Dels quatre joves que han obtingut enguany el diploma, un d’ells ja treballa a un centre de jardineria, mentre que els altres tres tenen feina en altres sectors.

El treball de camp és una part molt important del CVN. Els joves han treballat sobre en terreny en accions concretes, com per exemple l’enjardinament de la zona de davant de l’Esplai o la zona d’entrada al CIC, a més de diverses intervencions al Parc Natural del Comapedrosa.

Recordem que el CVN va néixer el 2012 amb una clara vocació social, ja el que el Comú de la Massana va copsar la necessitat d’oferir una sortida als joves que estaven fora dels circuits educatiu i laboral. A més, va considerar que es podia fer a través d’una formació que integrés coneixements interessants per al país, com són la jardinera, la gestió forestal i la ramaderia. El projecte va rebre el suport del Govern d’Andorra des de la primera edició però al 2017 es va fer un pas endavant, integrant el CVN dins el programa de foment de l’ocupabilitat Focus 16/20. Tant Vilarrubla com Baró han destacat la importància d’integrar el CVN com a itinerari plenament integrat al Focus, ja que els joves compten amb un marc formatiu que els dona més recursos i competències a l’hora d’incorporar-se al mon laboral.

El CVN és possible gràcies a la implicació de diversos col·lectius, que subvencionen o col·laboren amb el projecte: Carisma, Bomosa, Assegurances Generals, Fundació Julià Reig, Creu Roja Andorrana, Andorra Telecom, Tot Natura, Natura Activa i Centre comercial Andorrà..

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde, ha manifestat la seva voluntat que el projecte continuï endavant en pròxims mandats i anima els joves a aprofitar l’oportunitat de seguir aquesta formació.

28/11/2019