Activitats culturals i esportives, al Dia Mundial per la lluita contra el Càncer de Mama

El Comú de la Massana ha traslladat la celebració del Dia Mundial per la lluita contra el Càncer de Massana a dissabte 21 d’octubre, amb la intenció que hi pugui participar tothom que tingui ganes de sumar-se a la jornada, que té com a principal objectiu sensibilitzar per a una diagnosi precoç.

La detecció a temps i el tractament adequats són fonamentals però també ho és l’actitud i el benestar emocional de la persona davant la malaltia.

Des de fa anys, el Comú de la Massana posa a disposició de les persones afectades per càncer diversos recursos oncològics, com un Banc de Perruques, sessions de reiki i un grup d’acompanyament. Com a novetat, enguany s’ha incorporat zumba i dansa-moviment i teràpia, una activitat física que treballa amb la creativitat.

Dissabte, a partir de les 10 i fins les 19 h, el Comú i Assandca donaran a conèixer els seus recursos, en els estands que es muntaran a la sala de la Closeta. A més, durant tot el dia hi haurà demostracions de reiki, a càrrec de Salvi Muñoz.

Les activitats començaran a les 11 h, i l’obertura de l’acte anirà a càrrec de Pati Molne, que actualment està passant per un tractament de quimioteràpia a causa d’un càncer de mama. Tot seguit, l’artista Ona Saumell farà retrats figuratius a les persones que hagin tingut alguna relació amb el càncer de mama, ja sigui en primera persona o per algun familiar. Posteriorment, les obres s’exposaran als comerços de la Massana. Aquest acció forma part del projecte artístico-social, que Saumell ha batejat amb el nom de la “Lluita rosa”.

Mentre l’artista estarà pintant, a les 11.30 h, començarà la classe de zumba, amb Fran Doonan, del centre Impuls, que participa a l’esdeveniment com a voluntària.

Tothom que hi participi rebrà un val de 5 euros per dinar el mateix dia als restaurants que participen a les Jornades de Cuina de Tardor de la Massana Fogons.

L’activitat continuarà a la tarda, a les 15 h, amb un taller d’art a càrrec de Judith Rodrigo. L’objectiu és fer entre tots un gran mural, al voltant de la idea de superació.

Totes les activitats són gratuïtes i de lliure accés. Es demana als participants que vinguin amb peces de color rosa, ja que és el color que simbolitza la lluita contra el càncer de mama.

 

 

16/10/2023