Andoflora arriba a la 28a edició potenciant el vessant participatiu

L’obertura d’Andoflora anirà a càrrec dels escolars de la Massana, amb una acció artística al voltant del tema central d’aquesta 28a edició: el cor i el color vermell, per simbolitzar la passió i la salut. Amb la mateixa intensitat han preparat la intervenció inaugural els ballarins Mònica Vega i Dani Sampaio, que ballaran un tango acompanyats per Marc Tomàs a l’acordió.

Aquesta és la benvinguda que ha preparat el Comú de la Massana per celebrar els vint-i-vuit anys de la fira mercat de la planta i la flor, que comptarà amb vint-i-cinc estands de jardineria, floristeria i decoració i més d’una vintena d’activitats complementària. “La filosofia és combinar la fira mercat amb accions que apropin la cultura al poble, fent sortir les entitats al carrer, com l’Escola de Música, que traurà els instruments a la plaça perquè tothom pugui provar-los”, explica el Conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Guillem Forné.

Ja fa mesos que es treballa en els preparatius per Andoflora, tant l’equip organitzatiu com els nens i nenes de l’Esplai, que seran els encarregats de decorar els aparadors amb cors i paraules relacionades amb la fira. “Estem treballant tècniques plàstiques però tant important és la vessant artística d’aquesta acció com el sentiment de pertinença al projecte i també la part social d’interactuar amb els botiguers”, explica la coordinadora de la iniciativa, Jennifer Ferré, d’Ergo Concepte, que també oferirà dos tallers de decoració amb cors de fusta, per despertar la creativitat i que els visitants s’emportin el seu cor personalitzat de record.

L’Esbart Valls del Nord no faltarà a la vint-i-vuitena edició d’Andoflora. A més, enguany la dansa serà un dels puntals de la programació artística, com ha explicat la ballarina i coreògrafa Mònica Vega, ja que a més de l’espectacle de tango hi haurà exhibicions dels grups avançats de l’escola Líquid dansa i també una coreografia de les padrines de la Massana. A més, s’ha programat un espectacle infantil, “Les aparences enganyen”, que combina dansa, diàleg i un missatge de respecte i de conservació del medi. També participarà a Andoflora el Club Heura, amb una exhibició a la plaça del Quart.

Pel que fa a la música, hi haurà concerts tant al Teatre de les Fontetes com a l’exterior. Donaran el tret de sortida el cap de setmana abans, amb el pop-rock  de Marta Dallerès i amb el concert d’orgue dels professors de l’Institut de Música d’Andorra la Vella. Ja en ple mercat, pujarà a l’escenari de les Fontetes la soprano Jonaina Salvadó, amb l’espectacle “Va de Vals”. També hi haurà concerts a la mateixa plaça, amb el Cor de Rock d’Andorra, la Grossband i la Coral la Nota de Mataró.

Un any més, la Massana donarà la benvinguda a Andoflora engalanada per l’ocasió, no només amb la gran feina d’enjardinament que està portant a terme l’equip del Comú sinó també gràcies a les intervencions artístiques florals que faran els cinc participants al concurs d’instal·lacions urbanes 2022: Borges Flors, E-Naturam, Natturals, Tot Natura i Shami’s.

La programació d’Andoflora és tan extensa que permetrà als visitants venir els tres dies de fira, provant diferents activitats, des del taller de la cerimònia del te al taller de papiroflèxia, l’exposició Floralab, o l’espai d’intercanvi d’esqueixos, en el qual tothom podrà intercanviar plantes de forma gratuïta i lliure, una activitat proposada pel restaurant la Minjadora.

D’altra banda, la Capsa Espais de Creació, ha convocat un concurs obert als joves artistes, amb el tema del cor vermell com a element principal. Els treballs es podran veure durant el mercat.

 

 

10/5/2022