Andoflora celebra el 30è aniversari del 10 al 12 de maig

El Comú de la Massana ha presentat la programació del 30è aniversari d’Andoflora, que se celebrarà del 10 al 12 de maig. La plaça de les Fontetes es convertirà en un petit poblet amb casetes de fusta. En total hi haurà vint-i-cinc estands de jardineria i artesania, a més d’una trentena d’activitats.

“Andoflora s’ha convertit en el gran esdeveniment de la primavera al país i això ha estat gràcies a un equip de persones que van tenir la idea i la van portar a la pràctica. Per això, aquest any farem un reconeixement públic als pioners d’Andoflora”, ha afirmat la consellera de Turisme, Mònica Solé.

Una de les novetats per commemorar aquest 30è aniversari serà la creació d’un circuit floral, que sortirà de la plaça i recorrerà el casc antic de la Massana, a través de catorze intervencions artístiques. Una altra de les propostes d’aquesta edició seran les observacions astronòmiques. “Com sabeu, a la Massana tenim el segell Starlight i per això hem introduït observacions tant nocturnes com diürnes”, ha afirmat Solé, que remarca que per l’activitat nocturna cal reserva prèvia a visitlamassana.ad.

La programació es completarà amb tallers i espectacles, tant concerts com actuacions de dansa o gimnàstica rítmica. Pujaran a l’escenari de les Fontetes artistes com Ishtar Ruiz, Old School, la Grossband o la Dj Madame. Durant els tres dies, Liquid Dansa oferirà una coreografia especial concebuda per aquesta trentena edició. El contrapunt popular el posarà l’Esbart Valls del Nord.

A més, com ha explicat la consellera de Cultura, Alexia Verdaguer, s’ha organitzat un concurs de dibuix, amb la col·laboració de la Capsa, obert a tothom que vulgui dibuixar algun moment o sensació que li provoqui Andoflora.

L’oferta d’Andoflora inclou una part gastronòmica, gràcies a la col·laboració dels restaurants. D’una banda hi haurà la ruta de la tapa Vermut amb flors, un recorregut per catorze establiments que prepararan una tapa especial. D’altra banda, els menús de catorze restaurants oferiran postres elaborades amb elements florals. En els dos casos, els participants podran votar les millors creacions.

A més, la plaça de les Fontetes comptarà amb food trucks ambientades en el món de les plantes i les flors.

29/4/2024