Andoflora tanca la 30a edició amb la voluntat de continuar innovant

La darrera jornada d’Andoflora ha començat amb un homenatge als pioners de la fira, que fa trenta anys van tenir la visió de crear un mercat de plantes i flors. S’ha lliurat l’escultura commemorativa les persones que formaven part de la Unió Proturisme de la Massana, o als familiars que han acudit a la cita en el seu nom, a més dels cònsols que van acollir la proposta i la van impulsar; Josep Montané i Jordi Font, que va morir recentment .

Tant la cònsol major, Eva Sansa, com el membre de l’entitat, Antoni Arzurmendi han destacat que el punt de partida va ser l’hotel Rutlan, que sempre ha estat un referent en ornamentació floral a la Massana. A partir d’aquí es va tenir la idea de convertir la Massana en la parròquia de les flors, amb un esdeveniment específic, que va saber arrelar i que s’ha convertit en un dels mercats amb més trajectòria del país.

Eva Sansa ha remarcat que els esdeveniments han d’anar evolucionant per adaptar-se a cada context. “Aquest trentè aniversari simbolitza una voluntat d’impulsar i innovar dins la programació d’aquest esdeveniment. Aquest any hem apostat per la sostenibilitat i l’embelliment, dos eixos que continuarem explorant i potenciant, ha assegurat la cònsol.

Andoflora ha tancat les portes amb l’entrega de premis del concurs de dibuix. Les guanyadores, per aquest ordre, han estat Vicky Ticó, Sara Tàpia i Núria Morcillo. La directora de la Capsa, Rosa Mújal, ha destacat tant la qualitat com la varietat de tècniques i estils de la quinzena d’obres presentades.

L’afluència a aquesta trentena edició ha estat de les més elevades dels darrers anys, sobretot a causa del bon temps i també de ml’ampli cartell d’activitats. Els vint-i-cinc paradistes s’han mostrat satisfets amb l’alta afluència i les vendes realitzades. Pel que fa a les activitats, als tallers infantils s’ha format cua en molts moments i també a l’observació diürna del sol. A més, totes les sessions astronòmiques nocturnes van tenir una gran acollida, així com les diverses actuacions musicals i de dansa. Durant aquesta darrera jornada han actual l’Esbart Valls del Nord, la Grossband, la Coral Sant Antoni i el Cor de Rock.

També han tingut molt èxit les ornamentacions florals, que s’han convertit en els espais més fotografiats pels visitants. D’altra banda, com apunta la consellera de Turisme, Mònica Solé, “Andoflora ha complert amb l’objectiu de dinamitzar la Massana, ja que els restaurants, bars i carrers han estat plens durant els tres dies”. Solé assegura que de cara a la pròxima edició encara hi haurà més novetats, ja que hi ha la clara voluntat d’impulsar aquest esdeveniment.

 

12/5/2024