Aprovada l’aportació de 3 milions d’euros per a EMAP SAU

Després de la reserva de crèdit aprovada en l’anterior sessió, el Consell del Comú de la Massana ha aprovat avui l’autorització de despesa de 3 milions d’euros per realitzar una aportació a la societat Estacions de Muntanya Arinsal Pal, SAU. Com ha exposat la cònsol major, Olga Molné, es tracta de dotar de liquidat l’estació perquè pugui fer front a les seves despeses de funcionament, tenint en compte la situació generada arran de la pandèmia, amb una disminució del 95% del volum d’esquiadors. El conseller de finances, Jordi Areny, ha afegit que aquesta aportació hauria de ser suficient per garantir la tresoreria de la societat fins a l’abril i que a partir d’aquí s’espera una temporada d’estiu amb força afluència de turistes.

En la mateixa sessió s’ha donat llum verda a la modificació del decret de regulació dels fitxers dades personals del Comú de la Massana, un canvi que respon a la necessitat de regularitzar el procediment de monitoratges dels vehicles comunals, a través d’un sistema de control gps. “Sabent la posició dels vehicles es pot optimitzar l’operatiu, sobretot en la treta de neu, ja que des de la sala de coordinació es pot anar comprovant l’estat dels treballs i desplaçar els vehicles d’un punt a un altre segons les necessitats de cada moment”, explica la cònsol menor, Eva Sansa. Amb el decret es garanteix la confidencialitat de les dades personals dels treballadors.

D’altra banda, el ple del Consell ha aprovat convocar la licitació dels treballs de la segona fase de reforma i rehabilitació dels berenadors de la parròquia. Com ha exposat el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde, la temporada passada es van fer intervencions a tres berenadors i enguany es continuaran els treballs amb quatre berenadors més -Font del Besurt, Sispony, la Font del Mallol, Beixalís- i també la Font del Morro, a Anyós. Els treballs consistiran en refer la zona de bancs i taules i també les graelles, adequant el sistema de les barbacoes a les característiques específiques en matèria de risc d’incendi. Gueimonde ha afirmat que en el darrer any s’ha notat un increment dels usuaris dels berenadors, segurament arran de la pandèmia, ja que la gent busca esbargir-se en espais exteriors. Amb aquesta campanya de reforma integral es pretén donar el millor servei a tots els qui enguany apostin per passar el dia als berenadors de la parròquia.

El Consell també ha aprovat els compromisos de despesa per fer front al lloguer dels terrenys destinats a parcs infantils i aparcaments, per valor de 161 mil i 150 mil euros respectivament. A més, també s’han aprovat els crèdits reconduïts del 2020 al 2021, és a dir, les obres que estaven en curs i no s’han pogut acabar durant l’exercici o que s’han ajornat. El total ascendeix a 716 mil euros.

17/2/2021