Benedicció del bestiar a Setúria

Tres-cents cinquanta-sis caps de bestiar, entre ovins i equins, ja han pujat a les muntanyes de la Massana per passar-hi els mesos d’estiu. La benedicció del bestiar simbolitza l’inici de la temporada de pastures, una festa que ha aplegat els protagonistes de la jornada –la vaquera i els ramaders- i també moltes autoritat tant parroquials com nacionals.

La cònsol major, Olga Molné, ha remarcat que “volem reconèixer la tasca dels ramaders de la parròquia i del país” i ha assegurat que el “Comú de la Massana sempre donarà suport a aquest sector tradicional, tant necessari per al nostre ecosistema”. El conseller Sergi Gueimonde ha afirmat que el sector de la ramaderia a la Massana està assegurat ja que hi ha tota una nova generació que continua endavant i que una idea, si en algun moment no hi hagués relleu familiar, seria la creació de cooperatives. “Ara per ara, la bona noticia és que hi ha una continuïtat dins les cases ramaderes de la Massana”, afirma Gueimonde.

Josep Maria Casals, director d’Agricultura, també ha expressat la voluntat del Govern de continuar ajudant la ramaderia. Entre les mesures previstes després de la crisi sanitària del covid-19, dins el marc de la Llei òmnibus, hi hauria “la millora de  la normativa urbanística per afavorir la construcció d’instal·lacions pensades per la tinença d’animals, que siguin amortitzables en nivells raonables o eximir tasques de radicació als productors locals”.

Enguany després de la benedicció no s’ha pogut realitzar el tradicional dinar de germanor, ja que no és aconsellable per seguretat sanitària. Tots els presents han utilitzat la mascareta, com marquen les directrius.

Tothom ha coincidit en la bona qualitat de les pastures d’aquesta temporada i també en els espectaculars paisatges que es trobaran enguany els visitants.

22/6/2020