Bona valoració de la segona edició del FestiSport

La segona edició del FestiSport ha tingut lloc aquest cap de setmana amb l’objectiu de promocionar els clubs i federacions del país. “La valoració és molt positiva perquè s’ha complert la finalitat del festival: que els infants puguin conèixer noves disciplines per poder-se inscriure al seu esport preferit de cara al pròxim curs”, ha afirmat el conseller d’Educació, Joventut i Esports, Kevin Poulet.

Un dels moments més divertits del FestiSport va ser la 1a Trobada de mascotes esportives, que es va haver de traslladar a la Closeta a causa de la pluja. Els infants van gaudit de l’experiència de veure-les de prop. També van poder conèixer els esportistes professionals que han estat presents en aquesta segona edició del festival: Margot Llobera, Mònica Dòria, Gina del Rio, Bartumeu Gabriel i Gemma Mengual, que ha fet d’ambaixadora del FestiSport.

A més, juntament amb els consellers Kevin Poulet i Alèxia Verdaguer, van jugar un partit de golbol, una disciplina paralímpica que es juga amb els ulls tapats i que consisteix a marcar gol a l’altre equip seguin la pilota a través del so. Recordem que el FestiSport dona molt importància a l’esport inclusiu, ja que pretén ser un esdeveniment obert a tothom.

La programació del FestiSport es va haver de modificar durant el dissabte, a causa de la pluja, traslladant les diferents activitats a espais coberts. La majoria de propostes es van poder fer com estava previst, tot i que es va haver d’anular alguna activitat, com l’espectacle aeri o la sortida ciclista.

Han participat al FestiSport una trentena de clubs i federacions. Alguns esports, com el rugbi, l’atletisme o el golf, han estat novetats d’aquesta segona edició. Una de les disciplines que ha atret més els infants ha estat l’escalada en rocòdrom, que s’ha instal·lat a la plaça de les Fontetes, i que fins i tot va provar la medallista olímpica Gemma Mengual.

El FestiSport va néixer amb una clara vocació solidària. A cada edició hi ha un component solidari i enguany ha arribat de la mà de Carlos Verona.

Les persones que han fet el puzle gegant i han fet un donatiu per al projecte “Bikes 4 Masai”, han entrat al sorteig d’un mallot del ciclista massanenc, que actualment està competint al Giro d’Itàlia.

Finalment, el component sostenible del FestiSport l’ha posat el VideSport, el mercat de roba i material esportiu de segona mà amb catorze parades, tres de les quals recaptaven diners per finalitats solidàries.

14/5/2023