El Bosc dels Menairons es trasllada a les Fontetes per Nadal

Per Nadal, els menairons baixaran del Camí de les Pedres Blanques fins al centre de la Massana i es convertiran en el fil conductor d’un ampli cartell d’activitats culturals i lúdiques. En aquests moments, ja s’està treballant per transformar la plaça de les Fontetes en el Bosc dels Menairons, amb una escenografia concebuda expressament per aquest esdeveniment. Del 2 de desembre al 5 de gener, la màgia està assegurada, a través d’aquests fantàstics personatges.

 

El cartell del Bosc dels Menairons, la nova proposta nadalenca del Comú de la Massana, té com a protagonistes tres dels follets que habiten les muntanyes massanenques: l’Estall, l’Entrevessada i el Recofred. La base de la nova proposta és crear una sinèrgia amb el Bosc dels Menairons, que forma part dels senders màgics Macarulla, impulsat per Andorra Turisme amb la col·laboració dels comuns.

Totes les activitats culturals es faran dins el Bosc dels Menairons, a la plaça de les Fontetes, que ja s’ha convertit en el centre neuràlgic de les celebracions massanenques. “La nostra filosofia és pensar sobretot el públic familiar, amb concerts, un cicle de cinema infantil i tallers. Sobretot destacaria un concurs de karaoke que serà molt divertit i un mapping de butxaca, amb una projecció molt impactant”, ha explicat el conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Guillem Forné. En total hi haurà més de quaranta activitats ja que l’objectiu és que els visitants es trobin amb diferents opcions cada dia. Una de les accions que venen de l’any passat és el concurs de decoració de l’avet, ja que es tracta d’una manera d’implicar els infants de la Massana en l’esdeveniment.

Tot i que les activitats es faran dins el bosc màgic instal·lat a les Fontetes, per poder trobar els menairons caldrà sortir de la plaça de les Fontetes, ja que aquests follets diminuts, treballadors i, de vegades una mica esquerps, estaran amagats per diferents racons i establiments de la Massana. “La nostra idea és donar la volta als mercats tradicionals: enlloc de fer que els comerciants vinguin a la plaça a muntar la seva parada, fer que el públic vagin als establiments a través del joc de buscar els menairons i d’aquesta manera dinamitzar els comerços”, ha explicat el conseller Josep Maria Garrallà, que ha agraït la implicació dels quanta comerços que s’han apuntat a la iniciativa. El joc interactiu per buscar els menairons estarà disponible a través d’una aplicació web, que s’allargarà durant tot l’hivern. A mesura que vagin trobant menairons, els participants aniran sumant punts i podran guanyar molts premis. Cada dia els deu menairons estaran situats en punts diferents, o sigui, que la diversió estarà garantida.

La programació completa i les bases dels concursos de karaoke i de decoració de l’avet de Nadal es poden consultar a www.lamassana.ad.

 

23/11/2022