El camí Ral estrena passarel·les

El departament de Medi Ambient ha treballat intensament per tenir els camins de muntanya en bones condicions de cara a la temporada d’estiu.

Una de les rutes més utilitzades és el Camí Ral, que precisava treballs de restauració urgents, ja que presentava diversos trams malmesos. Els treballs han durat una setmana i mitja i han consistit en la total renovació de tres trams situats a l’alçada de la depuradora d’Anyós.

El conseller Sergi Gueimonde explica que “s’ha organitzat la feina de tal manera que a partir de la instal·lació de la relliga galvanitzada ja es pogués permetre el pas de la gent”. Aquest enreixat permet millorar en la seguretat, ja que si es desprengués algun llistó, a sota sempre hi hauria aquesta protecció. A sobre s’hi ha posat taulons de pvc, que simulen la fusta, per evitar relliscades i mantenint l’estètica del camí. També s’han hagut de renovar algunes baranes que estaven malmeses.

D’altra banda, durant aquestes setmanes s’estan restaurat els senyals indicatius dels camins. S’han hagut de desmuntar el senyals de fusta i procedir a llimar-los, pintar-los i envernissar-los de nou. Bona part dels cartells ja tornen a estar col·locats al seu lloc, mentre que altres estan passant pel taller.

   

 

“A la Massana hi tenim una vuitantena de camins repertoriats i esperem que tant el públic local com els nostres visitants en puguin gaudir”, explica Gueimonde.

En aquests moments també es treballa en la renovació dels berenadors, que es presentarà pròximament.

17/6/2020