Cap de setmana de flors i diversió a Andoflora

La 29a edició de la fira mercat de la planta i la flor, Andoflora, s’ha inaugurat aquest matí, amb l’obertura del mercat, que enguany compta amb vint-i-sis esdands de amb flors, plantes i jardineria, a més d’altres productes relacionats, com joies o teixits inspirats en la vegetació, productes artesanals i de cosmètica natural.

Les autoritats han tallat la cinta a l’entrada de la plaça, ambientada amb el tema central d’aquesta edició: el sol i el color groc, per transmetre alegria, energia i entusiasme, com ha dit la cònsol al parlament inaugural. Molné ha agraït la implicació dels comerciants i de les setze entitats que participen a l’esdeveniment que, juntament amb l’equip organitzatiu, oferiran més de vint activitats lúdiques i culturals durant tot el cap de setmana.

La cònsol major ha remarcat que Andoflora és una fira molt participativa i que en aquesta edició és vol apropar encara més el mercat al públic adolescent, amb un concurs d’instagram adreçat als joves i una sessió del discjòquei  Richy Vuelcom.

L’acte inaugural s’ha tancat amb un espectacle de dansa, que la companyia Líquid Dansa ha preparat especialment per a l’ocasió i que es podrà veure en diferents moments d’Andoflora.

La primera intervenció d’aquesta vint-i-novena edició ha anat a càrrec dels escolars de la parròquia, que han fet diverses creacions al voltant del sol, inspirant-se en els grans pintors i artistes com Alma Thomas, Ted Harrisson o Van Gogh. La programació és molt variada, amb més d’una vintena de propostes, amb espectacles, tallers, exhibicions...

Una de les novetats és el concurs d’art al carrer, a càrrec de la Capsa. Els participants mostraran la seva creativitat, plasmant sobre el paper tot allò que els inspira Andoflora. A més, es podrà fer un recull de visions d’Andoflora a partir de la mirada dels diferents artistes.

D’altra banda, demà, a les 9 h, hi haurà una sortida guiada des de la fira, per celebrar el dia de la Biodiversitat, a càrrec del biòleg Jordi Nicolau. La sortida és gratuïta i només cal portar calçat de muntanya.

Andoflora es tancarà el diumenge, amb l’entrega de premis del concurs d’instagram i el concurs d’art al carrer.

19/5/2023