Cloenda de la 8a edició del CVN amb un acte telemàtic

La vuitena edició del CVN s’ha tancat, com sempre, amb l’entrega de diplomes, tot i que en aquesta ocasió no s’ha pogut comptar amb la presència a la sala dels col·laboradors, professors i patrocinadors, a causa de les mesures de distanciament social per evitar la propagació del coronavirus. Això sí, s’ha emès l’acte en streaming per tal que tothom el pogués seguir.

La cònsol major, Olga Molné, i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, han remarcat que aquest projecte és una mostra del treball conjunt entre les administracions, les entitats socials i el sector privat a favor d’un projecte: la formació dels joves. El CVN va néixer amb la voluntat de donar una sortida laboral als joves que es troben fora del circuit escolar i laboral en uns sectors amb bones perspectives de futur, com són la gestió forestal, la jardineria i la ramaderia. Enguany, com ha exposat el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, s’ha introduït la matèria de la construcció amb la tècnica de la pedra seca, un sistema tradicional “que pot significar una bona sortida al món laboral ja que dins el nostre entorn rural aquestes construccions són molt presents i requereixen tècnics capaços de fer el manteniment i reconstrucció”. Gueimonde ha remarcat els obstacles que ha hagut de superar aquest curs atípic a causa de la pandèmia, amb l’endarreriment del programa i la baixa d’alumnes per motius personals i familiars, tot i que també hi ha un jove que s’ha reenganxat als estudis, cosa que es considera molt positiva. La ministra ha volgut posar en relleu que s’hagi mantingut l’acte de cloenda tot i haver-hi un sol graduat, per reconèixer l’esforç del Julià Roger, l’únic jove que ha obtingut el diploma, ja que la resta d’alumnes no han pogut completar tot el bloc.

      

 

Recordem que el Cos de Voluntaris de la Natura forma part del programa Focus 16/20 de foment de l’ocupabilitat, del Govern d’Andorra. Per la part econòmica i logística, compta amb la col·laboració de Carisma, Tot Natura, Centre Comercial Andorrà, Fundació Julià Reig, Bomosa, Creu Roja i Càritas parroquial. La pròxima edició del CVN està prevista per principis de l’any 2021.

20/11/2020