El Comú de la Massana organitza un curs de monitors astronòmics

INSCRIPCIONS OBERTES per participar al curs de monitors astronòmics omplint al formulari que trobareu clicant aquí mateix.

La Massana va obtenir el passat mes de gener la doble certificació de Destinació Turística i reserva Starlight, un segell que acredita la qualitat del cel fosc i les millors condicions per a la observació de la via làctia, a més d’un compromís per a la seva protecció i conservació.

Per poder tirar endavant els projectes relacionats amb el turisme de les estrelles, el Comú de la Massana, conjuntament amb la Fundació Starlight, ha organitzat un curs de monitors astronòmics. La formació compta amb la col·laboració del Govern d’Andorra i l’hotel Sant Gothard d’Arinsal, on s’impartirà el curs, del 4 al 9 de maig i de seixanta hores de durada.

El curs està adreçat principalment a persones que treballen en el sector turístic,  i a aficionats a l’astronomia i a la divulgació científica, tot i que és obert a tothom que tingui interès en formar-se com a monitor astronòmic, una professió amb futur, tenint en compte que l’astroturisme és un producte que està en ple creixement i que representa una gran oportunitat per crear noves experiències de qualitat. Els participants aprendran a conduir grups perquè els visitants gaudeixin de l’observació de les estrelles i enriqueixin els seus coneixements sobre l’univers.

“La Massana ha entrat a formar part dins el circuit internacional del turisme astronòmic i, per tant, ens caldrà professionals preparats per poder desenvolupar els diferents projectes i oferir un servei de qualitat als turistes que busquen experiències de natura, un tipus de turista conscienciat amb el medi ambient i que consumeix coneixements”, explica el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Josep Maria Garrallà.

En total hi ha 45 places i les inscripcions es poden formalitzar fins el 16 d’abril omplint el formulari que trobareu cilicant aquí mateix. El preu del curs és de 375 euros i els participants obtindran la certificació oficial que els capacitarà per tirar endavant activitats relacionades amb el cel fosc, tant  de divulgació com de conscienciació i promoció.

El curs serà en castellà, ja que l'impartiran científics i tècnics en astroturisme de la Fundació Starlight, una fundació internacional amb seu a Canàries.

 

30/3/2023