El Comú de la Massana organitza una sessió artística pel Dia Internacional contra l’Explotació de la Dona

Dijous, 23 de setembre, se celebra el Dia Internacional contra l’Explotació de la Dona i la Massana se suma als actes que es faran arreu del mon amb una sessió artística al teatre de les Fontetes.

“L’obra de l’Ona Saumell és molt impactant i carregada de simbolisme. A més, té una vessant cultural i una altra vessant de lluita per la igualtat de la dona, que és justament una de les àrees que volem potenciar des del nostre departament”, assegura el conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Guillem Forné.

La sessió consistirà en la projecció de les diferents obres que componen la col·lecció “Women of the World” i la mateixa artista, Ona Saumell anirà exposant el missatge que vol transmetre cada peça.

Ona Saumell és una artista autodidacta -professionalment formada en màrqueting- que centra la seva obra, d’estil marcadament popart, en la lluita feminista. “Vaig decidir enviar el missatge a traves de la pau i la bellesa. En el context artístic vaig trobar l’oportunitat d’iniciar una nova tendència de reivindicació feminista, que es caracteritza pel silenci, l’admiració, l’apreciació i l’art”, explica Saumell.

La singularitat del seu estil és que pinta amb pintures acríliques amb molt pigment i amb un sistema lliscant, sucant la cohesió i l’entropia dels colors que formen la figura de cada dona. El fet d’utilitzar colors intensos sobre un fons negre atorga un gran impacte visual a la seva obra.

La sessió serà aquest dijous, a les 20 h, i per assistir-hi cal fer la reserva enviant un correu electrònic a cultura@comumassana.ad.

Forné recorda la filosofia del Comú de la Massana d’obrir els escenaris públics als artistes del país.

20/9/2021