Curs de cultiu, als Horts de la Gent Gran de la Massana

Els padrins que conreen els  Horts Socials de la Gent Gran de la Massana iniciaran enguany la temporada amb més coneixements per treure el màxim partit a les seves parcel·les. Aquest matí han fet un curs de cultiu, que ha anat a càrrec del Cap de Jardineria del Comú, Marc Pujol.

La sessió ha començat a la Casa Pairal amb una sessió teòrica sobre nocions bàsiques d’horticultura i després s’han desplaçat als horts per veure sobre els terreny els coneixements apresos a més de resoldre dubtes.

Pujol els ha donat idees de disseny i planificació dels horts, de com situar els diferents tipus de plantes, la distància entre elles  i quins materials poden utilitzar. També els ha explicat quines són les millors plantes en base al clima, les necessitats nutritives i el seu aprofitament. A més, els ha ensenyat com s’ha de fer la sembra, ja sigui amb llavors o planter, l’acondicionament de la terra, la fertilització i les feines de manteniment.

Els padrins han trobat molt útils totes les explicacions i consells que ja estan a punt de portar a la pràctica. Pujol s’ha posat a la seva disposició per si durant la temporada requereixen algun consell.

5/5/2022