La destinació astroturística de la Massana es promocionarà com a Andorra Comapedrosa Starlight

La cònsol Olga Molné, ha rebut aquest vespre la doble certificació de la Massana com a Destinació Turística i Reserva Starlight. Li ha lliurat les acreditacions Antonia Varela, directora de la Fundació Starlight, una de les institucions de major prestigi pel que fa a la protecció i certificació dels cels foscos i de qualitat.

Molné ha explicat que el producte astroturístic de la Massana es promocionarà amb el nom d’Andorra Comapedrosa, per deixar oberta la possibilitat d’incorporar la resta del territori andorrà i perquè perquè “el cel més fosc i de més qualitat de tot el país el tenim al Parc Natural del Comapedrosa, que ha esdevingut reserva Starlight, un segell de prestigi internacional, que juntament amb el destinació Starlight ens situa dins el mapa del turisme astronòmic”. Molné ha remarcar els avantatges de l’astroturisme, un producte per a totes les edats i que es pot fer durant els 365 dies de l’any. A més, no comporta grans inversions, ja que l’observació dels estels no requereix grans infraestructures.

La directora de la Fundació Starlight, la doctora en astrofísica Antonia Varela, ha remarcat la gran qualitat del cel fosc de la Massana i la gran oportunitat que representa disposar d’aquesta riquesa natural. La doctora ha assegurat que la qualitat del cel del Parc Natural del Comapedrosa està al nivell dels grans observatoris internacionals. Varela ha exposat l’evolució creixent del turisme científic, “que consumeix coneixements” i ha qualificat de “gran espectacle” l’observació del cel estrellat amb el fons de les muntanyes nevades.

Justament, la Massana com a destinació turística de les estrelles serà present a la fira Fitur, una de les més importants del món del turisme, del 18 al 22 de gener a Madrid. Els visitants es podran endur un document informatiu i gaudir del vídeo promocional, que s’ha presentat aquest vespre.

L’acte institucional, que ha comptat amb la presència de la ministra de Medi Ambient, Silvia Calvó, el Secretari d’Estat d’Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell iel director de Productes i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, s’ha tancat amb una sessió fotogràfica amb el fons estrellat del Coll de la Botella, un dels punts òptims per realitzar una observació d’estels i gaudir dels serveis del restaurant. Cal tenir en compte que un dels punts forts que ha valorat la Fundació Starlight és que la gran qualitat del cel fosc va acompanyada per bones infraestructures turístiques, com són els restaurants de l’estació de Pal Arinsal.

10/1/2023