Els joves del CVN inicien el mòdul de pedra seca

El Cos de Voluntaris per la Natura, el CVN, incorpora des del curs passat un mòdul específic perquè els alumnes aprenguin la tècnica de la pedra seca. El curs ha començat avui, de la mà del marger Roger Solé, que en la primera jornada de treball els ha introduït en el procés integral d’aquesta disciplina: des d’anar a buscar les pedres a una tartera propera fins a traslladar-les a l’indret on cal treballar  i col·locar-les ben travades per evitar que es moguin.

Durant quatre dies, el sis joves que segueixen aquesta formació faran diverses intervencions al Circuit Intepretatiu del Comapedrosa, un camí molt utilitzat pels excursionistes i també per al públic familiar, ja que és la ruta que condueix fins al tamarro Massa.

La jornada ha començat amb una explicació sobre les eines i el motiu de la intervenció: actuar en una zona que presentava un pas complicat a causa de l’aigua i el fang. Amb la tècnica de la pedra seca s’ha millorat el camí, evitant que s’inundi, i oferint un pas més segur per als visitants.

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde, assegura que el Comú de la Massana continua apostant pel CVN per formar els joves en professions de natura i afirma que disposar de professionals en la construcció de la pedra seca és fonamental en un país de muntanya i amb una gran tradició ramadera.

El CVN s’emmarca en el programa Focus 16/20 de foment de l’ocupabilitat del Govern d’Andorra.

Recordem que el CVN és possible gràcies al suport dels col·laboradors: Carisma, CCA, Tot Natura, Bomosa, Càritas Parroquial i Fundació Julià Reig.

1/6/2021