Embelliment i sostenibilitat, a la 30a edició d’Andoflora

Andoflora ha obert les portes aquest matí amb el tradicional tall de cinta a càrrec de les autoritats, tant comunals com nacionals, que han volgut participar en aquesta trentena edició de la fira mercat de la planta i la flor. La cònsol major, Eva Sansa, ha fet un agraïment als pioners d’Andoflora, que fa tres dècades van tenir la visió de crear aquest esdeveniment. “Aquestes persones van ser el planter d’Andoflora i per això diumenge els farem un homenatge públic”, ha afirmat Sansa.

La sostenibilitat i l’embelliment són dos aspectes clau d’aquesta edició de la fira. Sansa ha explicat que “quan va néixer Andoflora encara no s’utilitzava gaire la paraula sostenibilitat, un concepte que ara és imprescindible i que volem introduir a totes les nostres accions, i encara més a Andoflora, que és fira de les plantes i les flors”. Per això en aquesta edició s’ha creat un jardí sec, amb plantes resilients al clima, com el timó, la sàlvia o la lavanda. També es repartirà compost de forma gratuïta. A més, als estands s’hi pot trobat tot tipus de producte de kilòmetre zero, des de plantes a olis essencials, herbes aromàtiques, peces de joieria o gelats artesanals amb ingredients naturals. D’altra banda s’ha introduït a la programació de la fira l’observació del cel, tant nocturn com diürn, ja que la Massana compta amb el segell Starlight i aposta pel turisme astronòmic que, justament es caracteritza pel respecte al medi i la sostenibilitat.

Pel que fa a l’embelliment, s’ha creat un circuit d’intervencions artístiques florals, repartides per la plaça de les Fontetes i els seus voltants, a més del casc antic de la Massana. Cada creació compta amb un codi qr perquè tothom pugui votar la seva preferida. A més, l’alegria i el color està present en tot el mercat, amb les vint-i-cinc parades de jardineria i artesania que durant tot el cap de setmana estaran presents a les Fontetes.

Un altre aspecte destacat d’aquesta trentena edició és la gastronomia, gràcies a la col·laboració dels bars i restaurants, que al migdia participaran al recorregut Vermut amb flors i que, a més, prepararan postres florals. A més, a la mateixa plaça també hi ha diverses food-truks amb menjar ràpid de qualitat.

La cultura sempre té un gran pes a la programació d’Andoflora. En aquesta edició Pujaran a l’escenari de les Fontetes artistes com Ishtar Ruiz, Old School, la Grossband o la Dj Madame. Durant els tres dies, Liquid Dansa oferirà una coreografia especial concebuda per aquesta trentena edició, que ja s’ha pogut veure a l’acte inaugural. El contrapunt popular el posarà l’Esbart Valls del Nord.

A més, s’ha organitzat un concurs de dibuix, amb la col·laboració de la Capsa, obert a tothom que vulgui dibuixar algun moment o sensació que li provoqui Andoflora.

Per celebrar aquest trentè aniversari, es regalarà un gerani a totes les persones cap de casa de la parròquia. Andoflora s’ha convertit amb una festa participativa, on s’involucren comerciants, entitats, restaurants, escoles, artistes... “Aquesta fira ja forma part de l’ADN de la Massana”, ha afirmat Sansa.

 

 

10/5/2024