Emotiu Homenatge al Ciutadà a Amadeu Rossell

Des de fa molts any, durant el Roser de la Massana se celebra l’Homenatge al Ciutadà, per reconèixer la tasca de persones que han fet alguna acció en benefici de la comunitat. Enguany el premi s’ha atorgat a Amadeu Rossell, que va perdre la vida a causa de les cremades que va patir quan estava tancant les vàlvules de distribució del gas a la Massana, durant els aiguats del 82.

“Aquest 2022 es compleixen 40 anys dels aiguats i considerem que és un bon moment per mantenir viu el seu record a través d’aquest homenatge”, ha afirmat la cònsol major, Olga Molné, que ha entregat el guardó a la família d’Amadeu Rossell. La dona de l’homenatjat, Àngels Tarradellas, ha expressat el seu agraïment, en nom de la família, i també ha volgut donar les gràcies “a totes les persones que em van donar la mà durant aquells moments tan difícils”. Una de les persones que va tenir un paper més destacat va ser Gregorio Cerviño, a qui Molné ha convidat a pujar a l’escenari i ha fet entrega del pin de plata del Comú de la Massana. Cerviño va acompanyar a Rossell per tancar les vàlvules i impedir una catàstrofe.

Molné ha volgut tenir unes paraules de record per totes les víctimes dels aiguats i també un reconeixement a les moltes persones que van actuar de forma solidària.

Recordem que els aiguats van deixar una dotzena de morts, a més d’incomptables danys materials i psicològics.

La cònsol major i Àngels Tarradellas han descobert la placa amb el nom de l’homenatjat, que es col·locarà a la plaça de la Ciutadania.

L’acte ha continuat amb l’actuació de l’Esbart Valls del Nord, que s’ha tancat amb l’Esquerrana. Tant el Cap de Govern, Xavier Espot, com les autoritats comunals s’han atrevit a dansar.

Molné ha volgut agrair la feina de la Comissió de Festes de la Massana per la bona organització del Roser, que ha atret un nombrós públic durant els tres dies.

 

 

10/7/2022