Estelàrium, el gran esdeveniment de Nadal centrat en la màgia del cosmos

El Comú de la Massana ha redissenyat la seva oferta nadalenca, situant els estels i la via làctia com a protagonistes. Des d’aquest any, la Massana és territori Starlight, un segell que acredita la qualitat del cel fosc. A partir d’aquesta certificació s’han planificat diverses accions al llarg de l’any, com el Festival astronòmic o les sortides guiades per contemplar els estels, que han tingut un gran èxit. El Nadal massanenc s’inclourà també dins l’estratègia de promocionar l’observació dels estels coincidint amb el fet que al desembre hi ha la pluja d’estels més important de l’any, els Gemínids, amb un nombre elevat de meteors per hora.

Cinema d’una altra galàxia

L’activitat central de l’Estelàrium serà un gran planetari que s’instal·larà a la mateixa plaça de les Fontetes, en el qual els espectadors podran explorar les meravelles de l’univers a través de diverses pel·lícules emocionants i divertides, amb una pantalla esfèrica i un sistema d’audició immersiu per endinsar-se de ple en un viatge còsmic de 30 minuts. Hi haurà dues pel·lícules infantils – “L’aventura sideral d’Aladí” i “La Caputxeta vermella i el telescopi de l’àvia”- i dues produccions per a tots els públics: “Explorant el sistema solar” i “De la Terra a l’Univers”. Les entrades ja estan disponibles a la web de Planetarium Go!, l’empresa que subministra aquest espectacle visual i científic.

Tot i que les accions de l’Estelàrium es tancaran el 5 de gener, el planetari continuarà obert fins el 14 de gener, ja que es preveu una alta afluència de visitants.

A més del públic general, també hi haurà la visita dels centres educatius perquè els infants puguin gaudir d’aquesta experiència immersiva.

Gastronomia, espectacles i il·lusions

L’Estelàrium serà un espai ambientat amb la via làctia i el Nadal, on s’hi podran fer degustacions gastronòmiques a les food trucks i gaudir dels concerts i espectacles. La inauguració serà divendres, 1 de desembre, amb l’encesa de les llums de Nadal, amb la intervenció dels joves del Punt 400 i els infants de l’Esplai. També hi haurà un castell de focs i una xocolatada.

Pel que fa a l’oferta gastronòmica hi haurà vi calent, taules d’embotits, hamburgueses, xurros, gofres, caldos i altres productes per fer un mos abans o després dels espectacles. A més, com sempre, els restaurants de la Massana s’impliquen amb el projecte, oferint menús especials.

La programació cultural i lúdica de l’Estelàrium és molt variada i extensa: hi haurà des de tallers infantils de pintura tèxtil i manualitats a concerts de discjòqueis del país i d’artistes com Efrem Roca, Lluís Cartes i Oriol Vilella, Quim Salvat o Juli Barrero.

Pels infants, la part més emocionant serà l’arribada del Pare Noel i el Reis d’Orient, com sempre, a la plaça de les Fontetes. A més, el Pare Noel passarà uns dies a Pal Arinsal per recollir les cartes dels infants. La visita començarà al peu del telecabina, on uns follets entremaliats donaran la benvinguda al públic.  

L’Estelàrium segueix les línies dels diferents esdeveniments que organitza el Comú de la Massana, que pretenen dinamitzar la parròquia a través d’activitats lúdiques per a tots els públics que promocionin els artistes del país i facin descobrir la riquesa natural i cultural de la parròquia.

 

20/11/2023