Excursions a peu i a cavall diàries a la Massana

Les activitats de natura tenen un pes molt important dins la programació massanenca ja que, com apunta el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, “cada cop rebem més turistes que busquen experiències de muntanya, per això continuem apostant per dos productes que funcionen molt bé: les sortides a cavall i les excursions guiades a peu”. A més, la Massana compta amb una àmplia oferta d’activitats familiars per fer per lliure, com les rutes de Cub a Cub, el camí dels Menairons o del Tamarro, el joc de pistes Salvem la Serenalla o els escape dels Passadors i La Batalla dels Pastors, a més de l’escape teatralitzat sobre Borís I, que es fa a Arinsal.

L’oferta massanenca es completa amb les propostes de les diferents empreses de muntanya, incloses dins la mateixa campanya de promoció, ja que “promocionant-nos conjuntament oferim un millor servei al turista i donem visibilitat als nostres professionals de muntanya”, assegura Garrallà. D’aquesta manera, els visitants podran gaudir d’activitats com els Banys de Bosc, els Banys de Salut, sortides amb btt, vies ferrades o rutes amb quad.

Una de les activitats estrella de l’estiu massanenc, pel que fa a la valoració dels clients, són les excursions a cavall, que surten des de la pista del Parc Natural del Comapedrosa i arriben fins al circ glacial del Pla de l’Estany, a 2.200 m. La dificultat és baixa i es pot fer a partir dels 9 anys. Durant tot el juliol i agost hi haurà dues sortides diàries, a les 10.30 h i a les 15.30 h. Un cop al Pla de l’Estany, la ruta de tornada es fa a peu. El més recomanable és aprofitar per fer una excursió als diferents paratges del parc.

Pel que fa a les excursions guiades a peu, cada dia hi ha una ruta amb diferent nivell de dificultat. El recorregut de dilluns, que arriba fins a les Bordes de Cardemeller, és el més familiar, de dificultat fàcil. També és de baixa intensitat l’Anella Verda, una ruta que es fa cada dimecres i que intercala camins de muntanya amb camins urbans de la Massana, amb una aturada per visitar la formatgeria Casa Raubert. La resta de recorreguts són una mica més llargs i de més desnivell, tot i que la dificultat és moderada per tal d’arribar a tots els públics. Les rutes arriben al Pla de l’Estany (dimarts), les Bordes de Percanela (dijous), el Roc de la Cauba (divendres), el Pic dels Llacs (dissabte) i el Coll de Turer (diumenge). L’avantatja d’aquestes sortides és que a més de gaudir dels paisatges, el guia titulat fa descobrir als participants les característiques de l’alta muntanya, des de les construccions tradicionals fins a la fauna, la flora i la geomorfologia.

L’oferta turística està pensada tant pels visitants de fora com pel públic local que tingui ganes de gaudir de les activitats de natura.

1/7/2022