Fem una barbacoa d'una forma segura i respectuosa?

Les Jornades de Cuina de Tardor, que continuen fins el 6 de novembre, ham ampliat enguany la seva oferta, amb diverses activitats per viure experiències.

Per aquest dissabte s’ha programat la sortida: Anem de barbacoa! Es tracta d’una activitat guiada amb el formador Guillermo Hernández, que ensenyarà a utilitzar els fogons i a preparar la millor barbacoa, respectant l’entorn i descobrint els sabors de la carn d’Andorra a la graella. Es tracta d’una activitat pensada perquè els participants aprenguin a gaudir de les barbacoes familiars o amb amics d’una forma segura i sostenible. Per apuntar-s’hi, es pot trucar a l’oficina de Turisme, al telèfon 835  693, o bé enviar un correu a info@comumassana.ad.

Recordem que en aquesta edició, les Jornades inclouen els criteris de l’estratègia La Massana, Epicentre de la Gastronomia Sostenible, amb uns menús que incorporen producte local i de temporada i amb activitats complementaries. Han tingut molt èxit els tallers de cuina d’aprofitament, amb Kattia Juárez, que va ensenyar receptes i trucs per aplicar a la cuina, amb els quals es pot estalviar temps i diners, a més de contribuir a fer que la gastronomia familiar sigui més sostenible.

Fins el 6 de novembre podem gaudir dels menús que han preparat  els setze restaurants dels diferents pobles de la Massana: Carroi-Abba Xalet Suites Hotel, Molí dels Fanals, Shiami’s, Babek Restaurant, Gaucha Andorra, Hostal Palanques, Don Piacere, Angelo, Fugazzeta, Versió Original, Sentro’20, Borda Eulari, Toc-Anyós Park, Émo-Hotel Palomé, Borda El Pebre i Oolong Coffe&Brunch.

Els menús inclouen, d’una banda, productes locals com els embotits (bull, donja, bringuera..), la carn d’Andorra, els ous o melmelades del Pastador. D’altra banda, els protagonistes són els productes de temporada, com la carbassa, els bolets o les castanyes. Amb tot això, els restaurants ofereixen plats tan suggeridors com “Botifarra artesanal de Cal Jordi d’Andorra en dues coccions, amb puré trufat i salsa de Porto”, “Bunyol de formatge del Principat amb confitura de maduixa feta a Andorra”, o “Flam de mató de proximitat amb mel, figues i fruits secs”.

A més dels menús dels restaurants, i després de la bona acceptació de la passada edició, és tornarà a fer el tast de vins, amb MGI Gastronòmic, una manera divertida i amena de conèixer diferents vins ecològics, de tradició i proximitat.

 

 

27/10/2022