Gemma Mengual i Carles Verona apadrinen el FestiSport

Després del bon resultat de la prova pilot, el FestiSport presenta la seva segona edició amb novetats destacades, amb més activitats i amb la complicitat d’esportistes professionals, com el ciclista Carlos Verona, que ha participat a la roda de premsa de presentació just el dia abans de marxar cap al Giro d’Itàlia.

El conseller d’Educació, Joventut i Esports, Kevin Poulet ha agraït la implicació de l’esportista massanenc i també de tots els esportistes que seran presents a la segona edició del festival, que s’inaugurarà el 12 de maig amb el parlament de la cònsol major, Olga Molné, i l’ambaixadora d’aquesta edició, Gemma Mengual. “Estem molt contents que pugui venir ja que el FestiSport té una clara voluntat de potenciar l’esport femení i la Gemma Mengual és tot un símbol per la seva fortalesa i tenacitat”, ha assegurat Poulet.

La roda de premsa ha comptat també amb la mascota del festival, l’Esporti, un nom triat pels infants de la Massana. Durant el FestiSport tothom es podrà fer fotos tant amb l’Esporti com amb les mascotes esportives dels clubs que visitaran el Prat Gran.

El FestiSport compta amb una àmplia programació, ja que hi prenen part més d’una vintena de clubs i federacions. “L’objectiu és el els infants puguin descobrir diferents esports i ja puguin fer la inscripció de cara al pròxim curs escolar”, explica Poulet, que ha remarcat la presència d’alguns esports que l’any passat no van poder estar representats per qüestió de dates, com el rugbi o l’atletisme. L’oferta és molt variada i inclou des de futbol a tennis taula, passant pels patins, l’hoquei o la bicicleta.

D’altra banda, des de l’any passat el VideSport, el mercat de roba i material esportiu de segona mà, està integrat al FestiSport, posant el component sostenible a la fira. Com sempre, el VideSport comptarà amb la col·laboració del Morabanc Andorra, que hi tindrà un estand.

El FestiSport va néixer amb una clara vocació solidària. A cada edició hi ha un component solidari i enguany arriba de la mà de Carlos Verona, que regalarà un mallot a tothom que participi al projecte “Bikes 4 Masai”. Qui faci un donatiu, a més de participar al sorteig, s’emportarà un puzle solidari. “Amb aquest projecte volem fer arribar bicicletes a una aldea perquè els infants puguin anar a escola, ja que tenen l’escola força lluny. Per a ells, la bicicleta no és només una eina de joc, sinó que els facilita la vida”, ha explicat Verona.

Un punt molt destacat dins la filosofia del FestiSport és la promoció de l’esport inclusiu: per això hi haurà de nou un partit de golbol, amb la participació d’esportistes professionals, com la mateixa Gemma Mengual, Margot Llobera, Mònica Dòria, Gina del Rio  Bartumeu Gabriel i altres que encara estan per confirmar en funció dels seus compromisos professionals.

A més de la programació esportiva, també hi haurà una part lúdica amb escape rooms, un taller perquè els pares aprenguin a com ensenyar als fills a anar amb bicicleta i  jocs tradicionals.

 

2/5/2023