Guerau Camí, el guanyador més jove del Premi de Fotografia de Natura

El Premi de Fotografia de Natura tenia enguany com a temàtica la flora del Parc Natural del Comapedrosa. “Les imatges participants són realment espectaculars”, ha assegurat el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde, que ha remarcat la bona participació, tot i que enguany el tema era molt acotat.

El primer premi, per la imatge titulada “Carlina de muntanya” se l’ha emportat el jove de catorze anys, Guerau Camí, aficionat a la fotografia i a les excursions. “Baixàvem amb la família del Pla de l’Estany i vaig veure una abella sobre una flor. En el moment de disparar es va acostar una altra abella i d’aquí va sortir la fotografia que ha guanyat el concurs”, explica el jove, molt satisfet amb el premi.

El jove va fer la fotografia amb la càmera que li acabaven de regalar, amb un objectiu 70-300 mm. En canvi, la guanyadora del segon premi, Isabelle Haeffelin, va prendre la imatge amb el seu mòbil. El títol de la fotografia és “Genciana groga”, ja que aquesta és la flor protagonista. “Estàvem fent una excursió amb una amiga, que no havia pujat mai a l’Estany Negre. Havia pedregat i pensava que no veuria gaires flors.

Però just allà hi havia gencianes”, explica Haeffelin. El tercer premi, sota el nom de “Grandalla”, ha estat per Lara de Miguel, que no ha pogut assistir a l’entrega de premis. Els premis han consistit en vals de compra de material fotogràfic. Totes les fotografies es poden veure a l’instagram del Parc Natural del Comapedrosa.

Aquí teniu les tres fotografies guanyadores:

  

 

 

 

29/9/2020