La Massana celebra aquest divendres la festa del patró de la parròquia, Sant Antoni, amb la tradicional escudellada popular que aplegarà centenars de comensals a la plaça de l’Església. La Confraria d’Escudellaires oferirà aquest any tres opcions del plat més típic de l’hivern: la tradicional escudella de Sant Antoni, la variant per a persones que pateixen intoleràncies alimentàries i, com a novetat, l’escudella vegana, amb ingredients 100% vegetals. Segons el president de la Confraria, Josep Maria Troguet, “considerem positiu adaptar-nos a la situació actual ja que d’aquesta manera hi ha moltes famílies que podran venir plegades per gaudir de l’escudella amb les diferents variants”.
Una altra de les novetats d’aquest any és que després de la missa, a la capella de Sant Antoni de la Grella, es farà la benedicció i el bateig de les set olles on es prepararà l’escudella. Cada olla portarà el nom d’un dels quarts de la Massana. L’elaboració de l’escudella va a càrrec, com cada any, de la Confraria de Sant Antoni, formada per una quinzena de cuiners professionals i una bona colla de col·laboradors voluntaris, que des de primera hora del matí ja estaran tallant les verdures i preparant les carns per preparar el plat més típic de l’hivern massanenc.
Pel que fa als Encants, enguany aniran a càrrec de dos personatges dels anys 30, el Quico i la Manela, caracteritzats per les actrius Inka Bellés i Mar Gual.
Aquest any, durant la festa popular hi haurà l’actuació d’Ingrid Andorra&Company i, tot seguit, la música de dj SERKi.
Horaris:
A les 11 h, tradicional missa a la capella de Sant Antoni de la Grella, amb la participació de la Coral Sant Antoni. S’hi podrà anar amb clípol, amb sortida a les 10.30 h des de la parada centre Vila.
A les 12 h es farà la benedicció i bateig de les olles amb el nom de cada quart, a la plaça de l’Església.
Tot seguit, els tradicionals Encants, l’actuació de l’Esbart Valls del Nord i repartiment de l’escudella.
16/1/2025