La Massana Còmic ret homenatge a Francisco Ibáñez

"Quan un saló arriba al quart de segle, s’ha de celebrar d’una forma especial. Pensem que no n’hi ha prou amb mantenir-lo, sinó que és important una renovació.” Així ha presentat la cònsol menor, Eva Sansa, la 25a edició de la Massana Còmic, que fins ara es feia la Closeta i enguany s’ha traslladat a les Fontetes, ocupant tant l’edifici com la plaça i el Museu La Massana Comic.

Sansa ha volgut dedicar aquesta edició a Francisco Ibáñez, que va morir el passat mes de juliol. Acompanyada del president de l’ARCA, Joan Pieras, ha destapat una placa commemorativa en honor del gran mestre del còmic, que quedarà instal·lada a la plaça de les Fontetes. També s’ha fet entrega a la seva vídua de la medalla d’honor del Comú de la Massana. A més, el saló compta amb una exposició en homenatge al pare de Mortadelo y Filemón, Rompetechos, el Botones Sacarino i tants altres personatges. “Ibáñez viurà per sempre a les Fontetes i al nostre cor”, ha assegurat Joan Pieras, que s’ha mostrat molt satisfet de poder reprendre el saló, amb un magnífic cartel d’aristes i amb unes noves instal·lacions molt més àmplies i agradables.

Han participat a l’acte inaugural els artistes que enguany tindran un espai d’exposició: Jan, Alfonso Font, Ricardo Martínez, Ricard Efa, Edmond, Núria Moreno, Paco Nájera, Rúbio, Dalmasses i Javier Sierra.

A més de les exposicions, durant tot el cap de setmana, hi haurà una desena d’activitats, com partides de jocs de taula, la signatura d’àlbums dels autors, el concurs de Cosplay o diferents tallers. Pel que fa a les conferències, enguany l’escriptor Javier Sierra oferirà una xerrada sobre “La piràmide immortal”, que s’ha traslladat a còmic gràcies al treball de Rúbio i Dalmases.

Aquesta vint-i-cinquena edició acabarà d’una forma diferent, ja que per primer cop s’ha inclòs un concert a la programació. Serà amb “Makaku i els afronatures”, diumenge, a les 18.30 h, a l’edifici de les Fontetes.

27/10/2023