La Massana esgota totes les racions d’escudella

Més de 1.300 racions d’escudella s’han servit aquest migdia a la Massana per celebrar la festivitat del seu patró, Sant Antoni. L’escudellada popular s’ha convertit en una autèntica festa gastronòmica des que va prendre les regnes un equip de cuiners professionals, encapçalat per Josep Maria Troguet, i un grup de col·laboradors voluntaris. L’any passat es va crear la Confraria d’Escudellaires de Sant Antoni, que no para de créixer. Aquest matí s’ha donat la benvinguda als nous membres, entre ells els cuiners Albert Formenti Espuñes i Alí Aouraghe. També ha rebut la cullera com a escudellaire voluntari el conseller general Carles Naudi. A més, la confraria compta enguany amb dos petits escudellaries aprenents.

   

Una quinzena de cuiners professionals i una vintena de col·laboradors –entre ells, la cònsol menor i el conseller major- són els encarregats d’elaborar l’escudella massanenca. A les sis olles no hi ha quedat ni una mica de caldo. Per tant, l’equip organitzatiu ja està pensant en ampliar les racions de cara l’any vinent, ja que la festivitat caurà en diumenge.

La característica principal de l’escudella massenca és que és desgreixada, mantenint tota l’essència i elaborada amb productes naturals. La cònsol major, Olga Molné, ha felicitat l’equip d’escudellaires que, un cop més, s’ha emportat els elogis per part dels comensals.

Les olles, que han començat a bullir cap a les sis de la matinada, estan numerades per tal que l’escudella sigui la mateixa fins al final del repartiment.

A més, també hi ha una olla amb escudella per a intoleràncies alimentàries, que també s’ha esgotat.

   

La celebració del patró de la Massana ha començat a les 11 h, amb la tradicional missa a la capella de sant Antoni de la Grella. Ha anat seguida dels tradicionals Encants populars i l’exhibició de l’Esbart Valls del Nord.

17/1/2020