La Massana fusiona flors i bicicletes per embellir la parròquia

Les cònsols de la Massana, Olga Molné i Eva Sansa, acompanyades pel conseller de Circulació Josep Agell i el Cap de Jardineria del comú, Marc Pujol, han fet avui un recorregut per veure els diferents treballs d’enjardinament a la parròquia. “La Massana és la parròquia de la bicicleta i també és la parròquia de les flors i així ho volem transmetre als nostres visitants, a través dels elements que hem instal·lats en diferents indrets”, ha explicat Eva Sansa.

La novetat d’aquest any són les bicicletes decorades amb flors, que s’han instal·lat en diversos punts de la parròquia. “Pensem que havíem de fusionar els dos elements, les flors i les bicicletes, i felicito l’equip de Via pública pel resultat, que esperem que agradi als visitants”, afirma Sansa.

Una altra novetat són les bicicletes artístiques, amb ciclistes elaborats amb paper maixé, una creació del cap de Jardineria, Marc Pujol.

A més, aquest any s’han tornat a instal·lar als fanals dues-centes bicicletes reciclades i pintades amb diferents colors per l’equip de Via Pública.

Pel que fa a l’enjardinament, el comú de la Massana porta a terme cada primavera una àmplia campanya  prèvia a Andoflora, la fira mercat de la planta i la flor. Enguany s’han plantat cinc mil geranis distribuïts per tota la parròquia, entre les cistelles dels fanals, les jardineres i els parterres. L’embelliment floral inclou altres espècies com les surfínies, begònies, dàlies i altres flors de temporada, que els jardiners combinen de forma artística a les diferents zones enjardinades.

Cal remarcar que tot el material que s’ha emprat per guarnir la parròquia és reciclat i reutilitzat, tant les bicicletes dels fanals com les instal·lades a la via pública i les seves jardiners, a més d’altres elements que s’han col·locat a les diferents zones enjardinades.

Demà, dijous, els participants al Concurs d’Instal·lacions Urbanes, convocat en el marc d’Andoflora, començaran a treballar en les seves creacions. L’entrega de premis serà diumenge a la tarda.

Recordem que la inauguració d’Andoflora serà divendres, 20 de maig, a les 11 h, i que durant tres dies hi haurà més d’una vintena d’activitats. Tota la programació es pot consultar a www.lamassana.ad.

 

18/5/2022