Divuit restaurants participen a la 17a edició de les Jornades de Cuina de Tardor de la Massana Fogons, el segell gastronòmic sota el qual es realitzen diverses accions per promocionar la gastronomia local, seguint uns criteris de sostenibilitat. Com a novetat, en aquesta edició es posa en marxa el passaport gastronòmic digital, a través de l’app La Massana +. “La nova aplicació ens obre moltes possibilitats, ja que a més de gestionar incidències i millorar la comunicació, podem llançar promocions, concursos o altres accions de promoció comercial per posar en valor els nostres establiments”, explica la consellera de Dinamització, Bet Rossell. Per activar el passaport, només cal activar l’app i escanejar el codi del segell a tres restaurants participants a les jornades. Un cop completat el passaport, cal presentar-lo a l’Oficina de Turisme de la Massana per obtenir el premi: una observació astronòmica guiada acompanyada d’un tast gastronòmic. El premi uneix dos dels pilars turístics de la parròquia: l’astroturisme i la cuina.
Les persones que hi vulguin participar tenen diverses opcions de menús, tots centrats en la cuina de tardor, amb ingredients locals i de temporada, com els bolets, les hortalisses, les fruites o les carns de caça. “La Massana fogons ja s’ha convertit en un segell de qualitat. Els comensals ja saben que trobaran menús que reflecteixen la cuina d’alta muntanya, amb un toc de creativitat i una mirada innovadora”, assegura Rossell. Entre l’àmplia oferta hi ha plats tan suggeridors com el timbal melós de galta de vedella estofada amb ratassia de la Carmeta o el fricandó de vedella amb bolets de temporada i parmentier trufat. La creativitat queda ben palesa amb propostes com el caneló de ragoût de vedella del país amb bolets i beixamel trufada, la bomba de trinxat amb maionesa de jalapeño o la truita d’Andorra amb chimichurri i puré d’api. Les postres són indispensables en aquests menús, amb propostes que van des del polvoró de cacauet a la crema catalana infusionada al tequila i romaní.
La riquesa de la cuina de tardor es pot descobrir en establiments molt diversos, des de bordes amb encant fins a restaurants d’autor o propostes més informals.
Babek, Borda Xica, Angelo, Tapeo de Dario, Donpi, Malandra, Hostal Palanques, Vine Vins i platets, la Minjadora del Sinquede, Commençal Spot, l'Hort de Casa, la Taverna Comapedrosa, el Molí dels Fanals, Restaurant Émo, Toc, borda Eulari, Calma Espai Gastronòmic, Carroi Abba Xalet Suites Hotel uneixen esforços per oferir menús que transmetin la seva personalitat i l’essència de la tardor a l’alta muntanya.
30/9/2025