Més cuiners professionals a la Confraria d’Escudellaires de la Massana

La Massana celebra el 17 de gener la festivitat del seu patró, sant Antoni, amb la típica escudellada popular, que enguany comptarà amb la participació de més cuiners professionals, a banda dels col·laboradors voluntaris. A mig matí, a les 10.30 h, la Confraria d’Escudellaries donarà la benvinguda a dos nous membres, amb la corresponent entrega de la simbòlica cullera. L’encarregat de rebre’ls serà el Cap d’escudellaires, Josep Maria Troguet, que assegura que “ens fa molta il·lusió que cuiners de la talla d’Albert Formenti Espuñes i Alí Aouraghe vulguin formar part de la nostra Confraria”.

Justament, el tret principal de l’escudella massanenca és la seva qualitat, ja que la filosofia del Comú de la Massana i de la Confraria és convertir la festa en una jornada gastronòmica.

Des de fa anys, la festa està encapçalada per un grup d’escudellaries voluntaris, arran d’una petició adreçada al Comú a través de les xarxes socials, que pretenia recuperar la part més popular de la festa.

“Va ser una bona iniciativa per recuperar la part de participació ciutadana i, a més, també vam guanyar en qualitat, ja que comptem amb grans cuiners, a més d’un equip de voluntaris a qui agraïm la implicació”, assegura la cònsol major, Olga Molné.

La característica principal de l’elaboració de l’escudella massenca és que passa per un procés de desgreix, mantenint tota l’essència i elaborada amb productes naturals.

Les olles, que començaran a bullir a partir de les sis de la matinada, estan numerades per tal que l’escudella sigui la mateixa fins al final del repartiment.

A més, també hi ha una olla amb escudella per a intoleràncies alimentàries.

La celebració del patró de la Massana començarà a les 11 h, amb la tradicional missa a la capella de sant Antoni de la Grella, amb la participació de les corals sant Antoni i les Orenetes. Hi haurà un bus gratuït, a les 10.30 h, amb sortida a la parada del Centre de la Vila. Cap a les 12 h començaran als Encants populars a la plaça de les Fontetes i, tot seguit, un exhibició de l’Esbart Valls del Nord, abans de donar pas al repartiment d’escudella, previst cap a les 13 h, que s’intentarà agilitzar el màxim possible, gràcies a la implicació de l’equip de voluntaris.

13/1/2020