Nova prova pilot per agilitzar el trànsit a la Massana

Des de fa mesos el Comú de la Massana treballa en el disseny d’un pla de millora del trànsit rodat a la parròquia. La carretera de la Massana, la CG4, suporta un elevat pas de vehicles, degut al gran increment de població a la Massana i a Ordino en els darrers anys. Els problemes de trànsit es concentren al matí, coincidint amb l’entrada a la feina i a les escoles, i a la tarda, a la sortida de les escoles i el progressiu retorn a la llar.

Un cop obtingut el vist i plau del Ministeri d’Ordenament Territorial, ja que el Govern és qui té la competència en carreteres generals, a partir de dilluns començarà a funcionar un dispositiu, en període de prova. Amb la instal·lació d’una rotonda a l’Avinguda Sant Antoni, amb la confluència de Costes de Teixidó, es pretén agilitzar el trànsit, ja que els vehicles que baixen de les escoles es distribuiran en les dues direccions, és a dir, per anar direcció Ordino, no caldrà baixar fins a la rotonda del Marco Polo.

A més, durant dues franges horàries -de 8.30 a 9.30 h i de 16.30 a 17.30-. s’establirà un únic sentit d’accés a les escoles: tothom haurà de pujar pel carrer Major i baixar per Costes de Teixidó. Una altra mesura que s’aplicarà durant aquest horari és la inhabilitació de tres passos de vianants al centre del poble i la potenciació del pas soterrat a l’alçada del Marco Polo, ja que es tracta d’un pas completament segur, sobretot per als infants.

“Es tracta d’un prova pilot que pensem que pot donar bons resultats ja que l’objectiu és agilitzar al màxim la circulació, evitant els ralentiments”, assegura la cònsol menor, Eva Sansa. En les pròximes setmanes s’analitzarà el resultat de la mesura i si és satisfactori s’implantaran altres accions que contempla del pla de millora de la mobilitat de la Massana.

12/11/2020