Onze treballadors s’incorporen a la plantilla del Comú de la Massana

El programa de contractació de personal temporal forma part del paquet de  mesures socials que ha aprovat el Comú de la Massana per pal·liar els efectes de la crisi econòmica, derivada de la pandèmia del coronavirus. Com ha apuntat la cònsol major, Olga Molné, no és un paquet tancat sinó que són accions que es van plantejant des del principi de la crisi i en funció de l’evolució de la situació.

Després de constatar que moltes persones s’adreçaven al comú per demanar si hi havia llocs de feina es va decidir que aquest estiu, a banda de les contractacions habituals per als serveis turístics o per al departament de joventut, el Comú de la Massana contractaria treballadors temporals amb l’objectiu d’ajudar a les economies familiars.

“Vam treure un concurs públic a mitjans de juny oferint nou places, però finalment hem pogut ampliar la partida i contractar 11 persones, que ja s’han incorporat al lloc de feina”, ha explicat Molné, que s’ha mostrat satisfeta amb la feina que estan fent els nous contractats.

La cònsol menor i presidenta de Via Pública, Parcs i Jardins ha matisat que es tracta d’un projecte social i el requisit era haver-se quedat sense feina però també cal destacar que amb la incorporació d’aquests treballadors podrem donar un millor servei a tota la parròquia ja que ampliarem l’equip fix i podrem reforçar els treballs de desbrossar, la neteja dels embornals, restaurar senyals de fusta..”  A més hi ha una persona fixa al parc del Prat Gran per desinfectar els espais de jocs i serveis. Sansa ha assegurat que es tindrà en compte l’opinió dels quarts a l’hora de programar els treballs de neteja i embelliment dels pobles. “Aquest estiu, al comptar amb una plantilla més àmplia, podrem incidir en els treballs de millora a la via pública, amb la col·laboració dels quarts”.

Dues de les persones contractades, Álex  Adanti i Joan Carles Reboredo, coincideixen en què estan molt satisfets d’haver accedit a aquesta feina ja que prefereixen poder treballar a rebre ajudes socials.

D’altra banda, la cònsol major, Olga Molné, ha explicat que la partida de subvencions de les activitats adreçades a infants i joves s’ha incrementat en 2.000 euros i que anirà augmentant al llarg de l’any si la situació ho requereix.

De moment, des de principis d’any el departament de Socials ha rebut trenta-dues sol·licituds d’ajuda, set de les quals són noves demandes.

8/7/2020