La programació cultural de la Massana se centra en els artistes del país

Com ha explicat el conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, la filosofia d’enguany de la programació cultural de la Massana per aquest estiu aposta pels artistes de casa. “El gremi cultural ha patit amb la crisi sanitària i pensàvem que calia donar-los un impuls. A més, estem convençuts que tenim un gran potencial com per dur a terme una temporada cent per cent andorrana”, assegura Forné.

La programació s’estructura en dos blocs: els dimecresels dimecres estaran dedicats al públic infantil i els dijous estan pensats per a tots els públics.

“Els dimecres de Xics”, al Prat Gran, estan concebuts per oferir als infants tallers i espectacles de qualitat. Cada dimecres, a partir del 15 de juliol, hi haurà una proposta diferent. El calendari s’obrirà amb un taller de planter, a càrrec de Tot Idea. També hi haurà tallers de braçalets i complements amb la mateixa empresa, un de dansa en família amb l'escola Líquid Dansa i un altre de reciclatge d’art que oferirà La Moixera.

El cicle “Dijous, a la fresca” és una bona mostra de la gran varietat artística del país. Seran set espectacles que s’iniciaran el 16 de juliol amb el concert de Juli Trio D3, amb Juli Barrero a la guitarra i la veu dels joveníssims Naiara Lorente i Adam Jhul, de només quinze anys, que oferiran un repertori centrat en el pop espanyol d’última generació. Barrero ha posat en relleu que tot i la seva joventut, “la Naiara i l’Adam tenen talent de sobres per pujar a l’escenari”. Pel que fa a la programació destaca que “veurem gent molt jove i músics veterans. Estem en un moment de molt valor artístic i crec que podem fer programacions àmplies i de nivell tant amb música com amb la dansa i altres disciplines. Espero que la gent que estava contenta de veure els artistes a les xarxes durant el covid ara ens vinguin a veure.”

També formaran part del cicle la banda de versions Old School, el quartet Guillem Tudó i Cover Craft, la violinista Mireia Clua i els Pali amb la seva rumba. A més, hi haurà un espectacle que combinarà dansa i circ, amb el duet de moviment i música format per Emma Riba i David Font, que donarà pas a una performance circense, Meri Rabassa i la seva companyia Riguel.

 

Homenatge als voluntaris

D’altra banda, aquest cap de setmana se celebra el Roser de la Massana i, com sempre, el diumenge tindrà lloc l’Homenatge al Ciutadà, en el qual es premia un ciutadà que ha destacat pel seu esperit altruista o la seva vocació de contribuir al creixement de la parròquia. Enguany, però, el reconeixement es farà a les cent-quaranta-nou persones que han treballat de forma desinteressada durant la crisi sanitària. Es tracta dels joves voluntaris que han anat a fer la compra a la gent gran, dels voluntaris de les stoplabs i també dels que han estat confeccionant mascaretes de forma altruista.

L’acte tindrà lloc diumenge, a les 13 h, a la plaça de l’Església i es tancarà amb l’actuació de l’Esbart Valls del Nord.

 

 

 

 

7/7/2020