El SAM dona el tret de sortida amb l’energia de la Ludwig Band

La Ludwig Band es va posar el públic del SAM a la butxaca, amb la seva posada en escena potent i dinàmica. La jove banda d’Espolla va interactuar constantment amb l’auditori del teatre de les Fontetes, que va quedar captivat per l’alt nivell de la seva música i la frescor d’uns joves artistes que mantenen l’espectacle en alt durant tot el concert.. Els assistents van acabar drets seguint les coreografies proposades i ballant al ritme del darrer treball de la banda, “Gràcies per venir”. L’emoció es va intensificar als bisos, amb una versió de “El gronxador”, amb Quim Carandell i la seva guitarra a l’escenari. Com a culminació, un èpic “Manela, no vull currar per vostè” i l’himne de la banda “S’ha mort l’home més vell d’Espolla”.

Com a telonera de la Ludwig, i per obrir el Sant Antoni Música, la cantant andorrana ESE  (Sara Nuñez), acompanyada pel teclista Ruben Sanchez, va oferir un espectacle delicat i intimista al planetari, on les projeccions a la cúpula van maridar a la perfecció amb el gran talent del duet.

La nit va concloure amb el trio format per Lluis Cartes, Albert Freixas i Oriol Vilella en substitució de Ladis B. que va haver de cancel·lar el concert per qüestions de salut. El trio van posar a escena el seu espectacle “Poetes”, un viatge per diversos poemes de grans autors musicats per Lluis Cartes, una petita joia per concloure la primera jornada d’un SAM, que arrenca amb molta energia i grans expectatives.

La segona jornada, divendres, 19 de gener, s’obrirà amb la violinista Mireia Clua, que portarà la seva música clàssica-experimental al planetari. El SAM continuarà al teatre de les Fontetes, amb el jazz del pianista Kic Barroc. La jornada es tancarà amb la Nit + dura, una sessió de rock dur que comptarà amb tres bandes: Awake, Inceclipse i Un sábado cualquiera.

Dissabte arribarà l’altre cap de cartell del festival, Lluís Gavaldà, que, acompanyat de Joan Pau Chaves, repassarà la seva trajectòria en format acústic en l’espectacle que porta per nom, “Sona la cançó”.

Durant el cap de setmana hi haurà artistes d’estils tant diferents com el jazz combinat amb música urbana de Joina, el pop-rock de 4 Flags, o la música indie de Speacker Cabinets i Rokyo. El SAM es tancarà diumenge amb la matinal de corals i el vermut musical.

 

18/1/2024