El SAM, un festival que connecta artistes i públic

El Sant Antoni Música s’ha tancat avui, amb molt bones sensacions tant per part dels artistes com del públic. El SAM va donar el tret de sortida dimecres, amb tota l’energia de la Ludwig Band, que va traçar el camí cap a un cap de setmana ple de música de tots els estils. De fet, el mateix dia van actuar ESE (Sara Núñez), amb la seva música delicada i intimista, i Lluís Cartes, que va portar el seu espectacle “Poetes”.

“Penso que podem valorar molt positivament el nivell de les propostes artístiques. A banda dels caps de cartell, que ja sabíem que tindrien bona resposta, cal destacar la importància de posar en valor els artistes del país i de les connexions que s’han establert entre el públic i els artistes”, assegura la consellera de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Alexia Verdaguer.

El director artístic del SAM, Juli Barrero, assegura que “la dualitat d’oferir un cartell d’artistes reconeguts al costat de música no tan comercial ha sorprès i agradat al públic”. Pel que fa al nombre d’assistents, han passat pel festival al voltant d’un miler de persones, “que han gaudit de la música que els agrada però que també n’han descobert nous talents. El més important és que tothom ha valorat el nivell de qualitat de les propostes”, assegura Barrero.

El planetari ha acollit durant el cap de setmana dues propostes de música experimental però molt diferents alhora. D’una banda, Mireia Clua va enlluernar el públic amb el seu violí connectat a un equip electrònic que li permet combinar la composició pròpia amb improvisacions. D’altra banda, Joina va oferir un recital en el qual va combinar el pop amb la música urbana. Tant Clua com Joina van aconseguir connectar amb el públic, que va gaudir de les melodies amb el fons panoràmic de la via làctia.

La connexió també va ser total entre Lluís Gavaldà i Joan Pau Chaves i el públic que va omplir el teatre de les Fontetes. Va ser un concert íntim, en que Gavaldà va reivindicar les serves manies i imperfeccions. L’humor va estar present durant tot el concert, en el qual Gavaldà va regalar una fantàstica interpretació del seu nou tema “Meva”, que tracta sobre l’error de creure que l’amor és una possessió. El concert va cloure amb tot el públic dempeus, corejant les mítiques cançons “Bon Dia” i “Està plovent.

El teatre de les Fontetes també va ser l’escenari de Kic Barrock, que va oferir un fantàstic concert de jazz, acompanyat del cantant Àlex Murga. Finalment, el teatre ha acollit avui la matinal de corals, amb el Cor de Gospel, la Coral Casamanya, la Coral Sant Esteve i, com a formació convidada, The Hanfris Quartet.

El tercer escenari del SAM ha estat la Minjadora del Sinquede (el bar de les Fontetes) que es va quedar petit a la Nit + Dura. L’esperat retorn d’Awake va portar al bar de les Fontetes molts amants del rock dur, que també van poder gaudir dels temes de In Eclipse i Un Sábado Cualquiera. La proposta més canyera del SAM va aconseguir que els assistents no paressin de ballar durant prop de tres hores.

També van aconseguir portar els seus incondicionals a les Fontetes tant Four Flags, amb el seu pop rock, per primer cop en format acústic, com Rokyo i Speaker Cabinets, que van atraure el públic més jove del festival.

Les encarregades de tancar el SAM han estat les joves Eugènia Correia i Helena Marsol, que han actuat en les tres edicions del festival i han pogut mostrar al públic la seva gran progressió.

21/1/2024