Santa Caterina s’omple de jovent, en la seva jornada inaugural

El parc juvenil de Santa Caterina s’ha inaugurat avui, en un acte obert a tothom. Aquest nou equipament, concebut perquè el jovent hi faci esport i es relacioni, s’ha construït en dues fases. La primera, amb un camp de futbol i una zona d’skate, on s’hi pot practicar diferents modalitats de patins i bicicleta, es va acabar just abans de l’estiu i ja ha rebut una alta freqüentació durant aquests mesos. La segona fase, que s’acaba de tancar, consta d’una pista de bàsquet, una zona de calistènia, espai verd i banys.

L’objectiu és que Santa Caterina es converteixi en el punt de trobada dels joves de la parròquia, com assegura el conseller d’Educació, Joventut i Esports, Kevin Poulet.

“La idea és que els joves tinguin un punt on trobar-se, per fer esport però també per xerrar i sociabilitzar, ja que a més dels diferents zones esportives hi ha diverses zones de repòs”, ha explicat la cònsol major, Olga Molné.

A l’hora de dissenyar el parc, s’ha tingut en compte l’opinió dels usuaris, com a explicat el conseller d’Educació, Joventut i Esports. Al Consell dels Infants ja va sortir la petició de tenir una zona esportiva diferenciada del Prat Gran, que està centrada en els infants menors de dotze anys. A més, el Comú també ha recollit les opinions de joves a l’hora de fer el nou espai de cal·listènia. Justament, els aficionats a aquest esport eren els que esperaven amb més ganes l’obertura del parc.

Un dels joves esportistes, Eber Riba, assegura que estan molt contents ja que “el Comú ens ha fet un parc de qualitat i homologat per entrenar”. Riba fa una crida a noies i nois perquè provin aquest esport, que assegura que és molt saludable ja que es treballa amb el pes del propi cos.

Poulet ha agraït la presència d’autoritats i joves a l’acte inaugural, i també de la Federació de Bàsquet, l’ENFAF, el Futbol Sala la Massana i el club Go ride.

Tot i que el parc ja s’ha inaugurat, perquè tothom en pugui gaudir, en les pròximes setmanes s’acabarà de completar amb taules i cadires i també una taula de ping-pong, que va ser una petició del Consell dels Infants.

El cost global del parc juvenil ha estat al voltant del milió i mig d’euros.

 

15/10/2023