Suport i seguiment de la gent gran

L'Area Social va posar a disposició dels ciutadans un telèfon de suport i ajuda a la gent gran i a les persones que es troben en un moment de dependència. Gràcies a la creació de la Xarxa solidària, per part dels joves de la Comissió de festes de la Massana, l'Àrea Social compta amb el suport de vint-i-set joves, que es desplacen als domicilis de la gent que ho necessita.

El Comú centralitza les demandes al telèfon 736 925 i tramet les necessitats dels usuaris als joves, que s'encarreguen de fer la compra o anar a la farmàcia i portar els articles a casa. En aquests moments s'està donant servei a un quinzena de persones.

De forma paral·lela, l'Àrea Social està fent una recerca activa de persones que podrien estar en situació de vulnerabilitat a través de trucades telefòniques. Un cop es detecten les persones que viuen soles i sense xarxa familiar se'ls fa un seguiment per comprovar el seu estat i les possibles necessitats.

Durant tot el dia s'està passant la crida per tota la parròquia per fer la màxima difusió d'aquest servei, ja que la gent gran és el col·lectiu més vulnerable i, possiblement, molts no tenen accés a les xarxes socials o internet.

Respecte a la resta de qüestions sobre el coronavirus que fan els ciutadans, el Comú de la Massana els adreça a la web del Govern d'Andorra, que conté tota la informació sobre el contagi i les mesures.

24/3/2020