El test d'immunitat es començarà a fer a partir de dilluns, 4 de maig

 Els ciutadans registrats per fer el test d'immunitat del coronavirus es podran fer les proves a partir de  dilluns 4 de maig. Però l'operatiu es posarà en marxa demà, ja que prèviament cal fer el test als sanitaris i voluntaris que participaran al projecte.

L'estudi consta de dos testos, amb catorze dies entre un i l'altre. Les proves, que s'iniciaran dilluns, es faran durant deu dies, després es farà una pausa de quatre dies i tot seguit es reprendran de nou durant deu dies més.

A la Massana hi haurà dues zones de control per fer els testos. Un, al camp de Santa Caterina, per a les persones que hi vagin amb cotxe, amb sis stoplabs (punts de laboratori); i un altre a la Closeta, per les persones que hi vagin a peu, amb dos stoplabs. En el cas de la Closeta, les proves es faran el darrer dia de cada torn.

A l'hora d'anar fer el test cal tenir en compte:

- Respectar l'horari per no trencar la dinàmica de l'operatiu. La prova té una durada d'uns cinc minuts per persona.

- Portar la mascareta posada, tant si s'hi va amb cotxe com a peu.

- Portar el carnet de la CASS

En els pròxims dies, tots els inscrits rebran una trucada amb el dia i hora assignats per als dos tests. És molt important que tothom s'hi inscrigui per tal que l'estudi sigui el més exhaustiu possible i el resultat serveixi per poder portar accions per tornar a la normalitat el més aviat possible.

A part de la trucada per informar-vos de l'hora assignada, també rebreu un sms recordant-vos la cita. A més, a la pàgina web de la Massana podreu consultar la informació en tot moment.

Si encara no us heu registrat, ho podeu fer a la pàgina del Govern https://coronavirus.govern.ad. En cas de no poder accedir-hi, es pot fer el tràmit d'inscripció trucant al Comú de la Massana, al telèfon 736 900.

El resultat de la prova, que es coneixerà passats 15 dies, és el conjunt dels dos test. En cas que el test detectés una IGM alta, la persona coneixeria els resultats el mateix dia, ja que se li hauria de fer una PCR per saber si necessita tractament o ser aïllada. Les persones positives però asimptomàtiques estaran de baixa laboral fins el moment de l’alta mèdica, és a dir quan hagi tingut dos resultats de PCR negatiu.

28/4/2020