Torna el Clípol!

Els cònsols de les set parròquies han signat un conveni amb la societat Clípol SA amb l’objectiu de recuperar l’antiga denominació del servei d’autobús. Gràcies a aquest acord, els comuns podran utilitzar la marca Clípol en els seus vehicles. A més de retolar els vehicles, els comuns incentivaran l’ús d’aquesta nomenclatura, ja que l’objectiu és la recuperació del nom.

Els cònsols han agraït als representants de la societat Clípol SA que hagin fet la cessió del nom, de forma gratuïta, ja que consideren molt positiu mantenir les singularitats del país, en aquest cas, recuperant un mot que fa anys era d’ús habitual. Per la seva part, les dues famílies – d’una banda la de Climent Travesset i, de l’altra, de Joan i Enric Pol- s’han mostrat molt contentes per la recuperació de la nomenclatura.

Els presents a l’acte han pogut veure un Clípol antic, propietat de Ferran Font Pol. Tant els cònsols com tot el públic assistent a l’acte han pogut pujar al clípol, fer-s’hi fotos i recuperar records de quan utilitzaven el popular mitjà de transport.

L’acte s’ha tancat amb un col·loqui obert a tothom en el qual els presents han recordat anècdotes i vivències sobre el Clípol, que ha esdevingut un signe d’identitat a Andorra. Patrimoni Cultural també ha participat a l’acte, amb un audiovisual sobre la història del Clípol.

22/11/2022