Tret de sortida al concurs literari per a la Cantata de Nadal 2023

El tradicional Concert de Nadal organitzat per Andorra Lírica i el Comú de la Massana s’ha transformat en la Cantata de Nadal. Anit es va iniciar aquesta nova etapa amb LaMDA, una història emotiva i actual, sobre l’arribada d’un sistema d’intel·ligència artificial, amb forma humana, dins el si d’una família, la Nit de Nadal.

La Cantata ha estat composada per David Llorens i les llibretistes han estat Jonaina Salvador, directora del projecte i intèrpret, i Elena Pérez. Però de cara a l’any vinent, s’ha obert un procés participatiu, a través del Triple Concurs Cantata de Nadal, amb el qual es pretén fomentar la producció artística en català. Ahir mateix, després de l’espectacle, ja es va anunciar l’obertura del concurs literari; el premi de composició, per musicalitzar el llibret, donarà el tret de sortida al març i cap al maig es farà el concurs per seleccionar els cantants. La idea és que a l’agost ja estigui la composició acabada per poder preparar el muntatge per al desembre.

Bases del concurs:

http://andorralirica.com/altres-activitats/triple-gran-concurs/
 

Per tant, l’any que ve, l’espectacle que veurem a les Fontetes serà un producte cent per cent creat a Andorra i, a més, a través d’un procés participatiu. A més, es publicarà el llibret amb la partitura i l’enregistrament de l’obra.

 

Òpera per a tothom

Amb la Cantat de Nadal, Andorra Lírica i el Comú de Massana pretenen fer arribar l’òpera al públic familiar. Anit, el públic va gaudir de la història de LaMDA, amb una gran actuació de la joveníssima soprano Eulàlia Gallardo en el paper principal i amb la veu inconfusible de Jonaina Salvador, en el paper de l’enginyera que crea la intel·ligència artificial

Andorra Lírica reinventa el tradicional Concert de Nadal i el transforma en la Cantata de Nadal, amb una peça d’un hora de duració i una història emotiva i actual alhora, que enganxarà el públic des del primer moment.

Com a cantants coprincipals, Daniel González i Eulàlia Gallardo, van interpretar els papers de pare i filla, que esperen la rebuda de la mare-científica i LaMDA (la intel·ligència artificial) la Nit de Nadal. Mentre les esperen, recorden escenes de Nadals anteriors, un recurs que serveix perquè altres cantants interpretin temes tradicionals. Hi van participar Guillem Forné, Xavier Tomàs, Elena Pérez i les petites Elisa Forné i Mercè Capons, com a veus blanques. La música va anar a càrrec d’Olga Kobekina al piano i David Sanz a la guitarra.

El públic, de totes les edats, va gaudir d’aquest espectacle familiar, que l’any que ve tornarà, amb una nova història, encara per descobrir.

23/12/2022