El tritó pirinenc s’incorpora a la ruta escultòrica de la Pitavola

La cinquena edició de la Pitavola del Comapedrosa ha tancat amb una bona
valoració, tant dels participants com dels veïns d’Arinsal i de públic, consolidantse com una cita destacada per posar en valor els oficis tradicionals, la ramaderia 
i la cultura de muntanya. El cònsol menor, Roger Fité, assegura que “tot i que la 
percepció dels veïns i comerciants d’Arinsal és molt positiva, continuarem 
treballant per fer evolucionar aquest mercat de muntanya, que va néixer per 
celebrar cada any l’aniversari de la creació del Parc Natural del Comapedrosa 
però també per impulsar les activitats emmarcades dins el Parc de les Tres 
Nacions”
Aquest matí s’ha presentat una nova obra d’art que passa a formar part de la 
ruta escultòrica de la Pitavola: un tritó pirinenc, realitzat pel ferrer artístic Jordi 
Illamola, que s’ha instal·lat a la vora del riu d’Arinsal. Durant cada edició de la 
Pitavola s’ha inaugurat una escultura, relacionada amb la fauna del parc natural, 
en diferents punts del poble d’Arinsal. Així doncs, ja són cinc les escultures que 
formen part de la ruta, amb la pitavola, la serenalla, l’isard i el trencalòs, a més 
del tritó inaugurat avui. A més, també s’ha fet un concurs de fotografia amb la 
temàtica de les escultures. La guanyadora s’ha emportat una panera de 
productes del mercat artesanal.
L’oferta per al públic familiar té un gran pes dins la Pitavola. Els infants han gaudit 
de l’exposició de bestiar i de les demostracions dels oficis, a més de participar 
activament en els diversos tallers durant tot el cap de setmana. La música és un 
altre dels elements del festival de muntanya, amb diversos concerts de grups del 
país al Niu de la Pitavola.
També han revalidat l’èxit les sortides guiades, per descobrir diferents aspectes 
del nostre entorn natural, de la mà de professionals de la muntanya. A més, els 
amants de la fotografia han pogut gaudir d’una master class de la mà del fotògraf 
de fauna salvatge Frédéric Larrey.
Pel que fa a la gastronomia, els establiments han sorprès amb les seves 
propostes a la Ruta de la Tapa, en la qual els assistents han votat les millors 
creacions gastronòmiques. 
La combinació d’art, cultura, natura i tradició ha estat, un any més, molt ben 
acollida pels assistents a la Pitavola del Comapedrosa

5/10/2025