La cinquena edició de la Pitavola del Comapedrosa ha tancat amb una bona
valoració, tant dels participants com dels veïns d’Arinsal i de públic, consolidantse com una cita destacada per posar en valor els oficis tradicionals, la ramaderia
i la cultura de muntanya. El cònsol menor, Roger Fité, assegura que “tot i que la
percepció dels veïns i comerciants d’Arinsal és molt positiva, continuarem
treballant per fer evolucionar aquest mercat de muntanya, que va néixer per
celebrar cada any l’aniversari de la creació del Parc Natural del Comapedrosa
però també per impulsar les activitats emmarcades dins el Parc de les Tres
Nacions”
Aquest matí s’ha presentat una nova obra d’art que passa a formar part de la
ruta escultòrica de la Pitavola: un tritó pirinenc, realitzat pel ferrer artístic Jordi
Illamola, que s’ha instal·lat a la vora del riu d’Arinsal. Durant cada edició de la
Pitavola s’ha inaugurat una escultura, relacionada amb la fauna del parc natural,
en diferents punts del poble d’Arinsal. Així doncs, ja són cinc les escultures que
formen part de la ruta, amb la pitavola, la serenalla, l’isard i el trencalòs, a més
del tritó inaugurat avui. A més, també s’ha fet un concurs de fotografia amb la
temàtica de les escultures. La guanyadora s’ha emportat una panera de
productes del mercat artesanal.
L’oferta per al públic familiar té un gran pes dins la Pitavola. Els infants han gaudit
de l’exposició de bestiar i de les demostracions dels oficis, a més de participar
activament en els diversos tallers durant tot el cap de setmana. La música és un
altre dels elements del festival de muntanya, amb diversos concerts de grups del
país al Niu de la Pitavola.
També han revalidat l’èxit les sortides guiades, per descobrir diferents aspectes
del nostre entorn natural, de la mà de professionals de la muntanya. A més, els
amants de la fotografia han pogut gaudir d’una master class de la mà del fotògraf
de fauna salvatge Frédéric Larrey.
Pel que fa a la gastronomia, els establiments han sorprès amb les seves
propostes a la Ruta de la Tapa, en la qual els assistents han votat les millors
creacions gastronòmiques.
La combinació d’art, cultura, natura i tradició ha estat, un any més, molt ben
acollida pels assistents a la Pitavola del Comapedrosa
5/10/2025