Un ramat d’unes 900 ovelles, a la unitat pastoral del Comapedrosa

Des d’aquesta setmana, un ramat de nou-centes estarà pasturant als prats del Comapedrosa, a la zona del refugi, amb la finalitat de netejar el sotabosc. Aquest any el ramat s’ha ampliat, ja que en anys anteriors havien pujat al voltant de cinc-centes ovelles.

Durant tres setmanes es desplacen a la unitat del Comapedrosa, un punt inaccessible per altre tipus de bestiar, com les vaques i cavalls. A més, l’avantatge del bestiar oví és que menja més tipus de plantes herbàcies i arbustos.

Com remarca el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde, “és important poder tenir ovelles peixent a les muntanyes per equilibrar l’ecosistema, a més de contribuir a evitar el risc d’incendi.

Aquest és el tercer any que el ramat d’ovelles es desplaça a la zona del Comapedrosa.

El comú de la Massana demana el seguiment de les recomanacions del departament d’Agricultura del Govern, ja que és important mantenir una bona convivència a la muntanya. El principal requisit és porta rels gossos lligats per evitar que s’enfrontin al gos pastor i que molestin el bestiar. Cal tenir en compte que les ovelles són animals que s’estressen fàcilment i encara més les que estan embarassades, que poden arribar a perdre els anyells. També cal evitar acariciar els animals, donar-los menjar o acostar-s’hi excessivament.

 

27/7/2022