El Vide Dressing Tardor es duplica, arran de la gran demanda

El Vide Dressing de la Massana no para de créixer. El mateix matí d’obertura d’inscripcions, es van rebre cent-cinquanta demandes per muntar parada. El nombre màxim de places que s’havia fixat era al voltant de la setantena. Davant aquest allau de peticions, el Comú de la Massana ha decidit duplicar el Vide Dressing i fer-lo durant dos caps de setmana. “Pensem que cal aprofitar l’elevat interès per aquest mercat de segona mà per potenciar al màxim l’economia circular i també per dinamitzar la Massana, durant el període prenadalenc”, assegura el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Josep Maria Garrallà.

El Vide Dresing tindrà lloc del 10 al 12 i del 24 al 26 de novembre, a la Closeta i a les Fontetes, els dos espais on s’havia fet en les dues darreres edicions.

En aquest mercat de segona mà s’hi pot trobar tot tipus de peces de roba i complements. Tots els articles són de segona mà i estan en perfecte estat per a la seva reutilització. Un dels punts forts del Vide Dressing és l’organització dels estands i la presentació dels productes. Les persones que hi participen ja han rebut diversos consells i pautes perquè les seves parades siguin atractives.

Els articles que es vendran són de tots els estils, marques i talles, ja que depèn de l’armari de cada paradista. Cada participant hi portarà al voltant d’un centenar de peces, cosa que significa que es donarà una segona vida a uns 15.000 productes. Cal tenir en compte que la majoria de paradistes regalen a Carisma les peces sobrants.

“El Vide Dressing ja s’ha convertit el gran mercat de segona mà dels Pirineus, ja comença a venir públic de les comarques veïnes a comprar les peces úniques que es poden trobar aquí”, afirma la coordinadora del mercat i experta en moda, Mercè Miguel.

Arribar fins aquí ha estat una feina de molts anys. El mercat va començar amb una dotzena de parades i ha anat creixent fins arribar a les cent-cinquanta actuals. “Hem aconseguit crear interès per la moda de segona mà. Al principi, els visitants s’ho miraven amb recel però ara ja podem dir que la moda de segona mà ja està integrada als nostres hàbits de consum i hi ha molta gent que ja està esperant que arribi el Vide Dressing per fer les seves compres”, assegura la directora de Turisme, Emma Jiménez.

El Vide Dressing s’organitza dos cops a l’any, a la primavera i a la tardor. L’obertura de portes serà aquest divendres, 10 de novembre, a les 16 h i estarà obert fins les 19 h. L’horari de dissabte serà de 10 a 19 h i el de diumenge, de 10 a 14 h.

6/11/2023