Ingredients:
Preparació:
Poseu una olla al foc amb aigua i una mica de sal; quan bulli hi poseu les fulles de col, després de treure’n el nervi principal. Un cop escaldades, les poseu damunt un drap perquè es refredin i s’eixuguin. Fregiu amb una mica d’oli la ceba trinxada, afegiu-hi tota la carn picada i deixeu-hi sofregir bé. Poseu-hi una mica de sal i quan sigui ben fregit, sempre a foc lent, ajunteu-hi el cervell que ja haureu escaldat i un pessic de nou moscada. Remeneu-ho tres o quatre cops i afegiu-hi una mica de llet. Quan ho retireu del foc, poseu-hi un xic de farina i remeneu-ho per tal que la pasta quedi ben lligada i absorbeixi l’oli que pugui deixar la carn. Llavors ompliu una fulla de col de carn i l’enrotlleu en forma de caneló. Poseu-los l’un vora l’altre en una plata amb una mica de mantega al fons, cobriu-ho tot amb la salsa beixamel – que prèviament haureu preparat-, poseu-hi una mica de formatge ratllat pel damunt i poseu-ho al forn. Quan el formatge s’hagi gratinat , ja els podeu servir.
Reflexió:
Una altra manera de fer la pasta per als canelons a l’andorrana és en una paella gran, com si fos truita, o sigui amb ous batuts; es fan unes fulles molt fines de truita, que es tallen segons com es vulgui embolicar la carn.