Escudella Barrejada

Escudella Barrejada

Ingredients:

  • un quart de gallina
  • 150g de cansalada
  • 200g de jarret de vedella
  • un os de bou
  • tres ossos de vedella
  • 3 ossos tendres d’espinada de porc
  • 200g de prim de corder tallat a daus
  • una cua de vedella
  • mitja col
  • un api, una ceba, dues carrotes
  • un porro
  • tres patates tallades a daus
  • 100g d’arròs
  • dos grans d’all
  • 50g de sagí
  • 100g de botifarra blanca
  • 100g de botifarra negra de ceba
  • sal

Preparació:

Poseu una olla al foc amb aigua abundant. Quan bulli afegiu-hi la ceba tallada, l’api, les carrotes tallades a rodanxes, els cigrons, les mongetes, els ossos, les carns trossejades, el sagí, el corder trossejat, la gallina trossejada, la cua de vedella trossejada i el porc trossejat. Quan faci dues hores que bull, poseu-hi la sal, la col blanca tallada a trossets petits i les botifarres fetes a rodanxes gruixudes. Al cap de vint minuts, afegiu-hi les patates trencades a bocins, l’arròs i els fideus. Deixeu-ho al foc vint minuts més. Abans de servir-ho traieu l’api i els ossos més voluminosos; amb l’ajuda d’un ganivet petit, aneu traient la carn dels ossos, la feu a daus i la torneu a l’olla.

Abans de servir l’escudella, deixeu-la reposar cinc minuts.