Programa Oncològic

Amb l’objectiu de contribuir a millorar la qualitat de vida dels malalts oncològics, el Comú de la Massana ofereix una sèrie de recursos i teràpies complementàries alternatives, per tal de minimitzar els efectes secundaris de la quimioteràpia i la radioteràpia, sempre prioritzant el tractament mèdic indicat pel metge de referència. Aquests recursos són:

01 - Banc de perruques

El Comú de la Massana cedeix de forma gratuïta diferents perruques a les persones que degut al tractament de quimioteràpia han perdut de forma temporal el seu cabell. El banc es nodreix amb donacions d’aquelles persones que ja han acabat un tractament i volen que algú altre pugui utilitzar la seva perruca. Justament, aquest servei va néixer a partir de la proposta d’una ciutadana, que havia patit un càncer, i que va fer una donació inicial.

02 - Grup d'Ajuda Mutua

El GAM es defineix com a un espai de suport i acompanyament continuat entre iguals, per enfortir la xarxa de suport social, així com per compartir estratègies d’enfrontament a la malaltia i al seu tractament El fet de poder expressar com se senten després de la diagnosi de la malaltia, conèixer altres persones que estan en la seva situació i compartir els problemes amb altres malalts oncològics ajuda a encarar millor la malaltia i té efectes beneficiosos.

03 - ReiKi

Consisteix en sessions individuals de relaxació i sensació de benestar, en les quals el professional treballa canalitzant l’energia a través de les seves mans i harmonitzant a l’individu en el seu conjunt: cos, ment i esperit. No és una tècnica sanativa en si mateixa sinó un camí per trobar l’equilibri i l’harmonia a la vida. Pot millorar la qualitat de vida de pacients amb malaltia oncològica mitjançant la reducció dels seus nivells d’ansietat, depressió i fatiga. Pot ajudar a fer front a una situació difícil i duradora.

04 - Sofrologia

La sofrologia és un conjunt de tècniques de relaxació per enfortir les capacitats, valors i recursos personals. La seva pràctica regular ajuda a prendre consciència del teu cos, ment i emocions, ajudant en la gestió i prevenció de l’estrès i el benestar.

Enllaç tríptic

Avd. Sant Antoni, 29 AD400 La Massana.


Informació d'interès

  • (+376) 736 925

Serveis socials